Grachtenfestival: De Pitches

Jaarlijks organiseert het Grachtenfestival Pitches tijdens het GrachtenfestivalWeekend. Conservatoriumstudenten kunnen zich inschrijven en een pitch voorbereiden in de categorieën: thema van de volgende festivaleditie, klassiek uit alle werelddelen, cross-over en een specifieke leeftijdsgroep.


Een van de winnaars van de Grachtenfestival Pitches 2021: Sydney Plummer Band


Op basis van hun eerder ingediende voorstellen, zijn op 20 maart 2021 vijftien musici uitgenodigd om een pitch gegeven in cultureel centrum Meneer de Wit. Daarmee konden zij een optreden winnen tijdens het Grachtenfestival 2021. 
 
Een vakkundige jury bestaande uit Lucas Dols, oprichter van Sounds of Change en bassist; Ab Nieuwdorp, artistiek adviseur van het Grachtenfestival en radiopresentator van de Klassieken op Radio4 en Lestari Scholtes, programmeur van het Grachtenfestival en pianiste, keken met kritische blik naar de uiteenlopende presentaties (Pitches). Het was een zeer diverse middag met veel talent en inspiratie.  

Uiteindelijk zijn 3 ensembles in de prijzen gevallen: 
In de categorie Klassiek en Jazz uit alle Werelddelen: Edson Ensemble 
In de categorie Luister! Muziek als Protest (het festivalthema van 2021):  
FENNE met TRUUS, student in het verzet   
Sydney Plummer Band met The Evolution of Black Music as Resistance 
 
Het Edson Ensemble werd geprezen om hun feilloze samenspel en grooves. FENNE werd geprezen om haar eigenheid en originaliteit en Sydney Plummer Band om de sterke boodschap en de warme stem van de bandleider Sydney Plummer. De komende tijd worden ze gecoacht om het project naar een nog hoger niveau te brengen.

Hou onze programmering in de gaten om te kijken wanneer je deze musici kunt zien spelen tijdens het festival deze zomer.