Artist in Residence 2023: Nikola Meeuwsen

 


Artist in Residence 2023 Nikola Meeuwsen © Daphne Lucker

Nikola Meeuwsen - © Melle Meivogel


Artist in Residence

De winnaar van de Grachtenfestivalprijs krijgt de felbegeerde titel van Artist in Residence. Binnen deze residency krijgt de winnaar de vrijheid om zijn of haar muzikale dromen te realiseren tijdens de daarop volgende editie van het Grachtenfestival. De nominatie voor de GrachtenfestivalPrijs is voor de musici een belangrijke waardering en met het zelf samengestelde concert dat zij tijdens het festival mogen geven, is deze nominatie al een prijs op zich.

De GrachtenfestivalPrijs past in de missie van het Grachtenfestival om jonge, talentvolle, musici te presenteren aan een breed publiek. De talenten worden vaak meerdere jaren uitgenodigd te komen spelen, waarbij ze een podium krijgen dat past bij het stadium van hun carrière. Het Grachtenfestival daagt de musici uit buiten de gebaande paden te treden en ondersteunt hen daarin. Een nominatie voor de GrachtenfestivalPrijs is voor jonge musici een belangrijke impuls voor hun loopbaan.

Voormalige Artists in Residence

Eerdere winnaars zijn: Alexander Warenberg (cello, 2021), Shin Sihan (viool, 2020), Emmy Storms (viool, 2019), Raoul Steffani (bariton, 2018), Ella van Poucke (cello, 2017), Sophiko Simsive (piano, 2016), Mathieu van Bellen (viool, 2015), Rosanne van Sandwijk (mezzosopraan, 2014), Remy van Kesteren (harp, 2013), duo Sax & Stix (saxofoon en slagwerk, 2012), Karin Strobos (mezzosopraan, 2011), Judith van Wanroij (sopraan, 2010), duo Bosgraaf en Elias (blokfluit en gitaar, 2009), Lisa Jacobs (viool, 2008) en Ties Mellema (saxofoon, 2007). 


Alle concerten van Nikola Meeuwsen