Grachtenfestival Conservatorium Concours

Het Grachtenfestival Conservatorium Concours is sinds 2003 dé kans voor de meest talentvolle studenten aan Nederlandse conservatoria om zich te presenteren aan het grote publiek. Alle conservatoria uit het land laten zien wat zij in huis hebben en vaardigen jaarlijks de beste studenten af voor de landelijke voorronde.

De landelijke voorronde vindt dit jaar plaats op zondag 24 november. En jij kunt onderdeel worden van de publieksjury.

xSight@ Percussion Duo (Jose MiƱarro Sanchez en Georgi Tsenov), winnaars van de Vakjuryprijs, Wethouder Touria Meliani en de winnaar van de Publieksprijs: Elenora Hu. Foto: Melle Meivogel.


Hoe gaat het in zijn werk? De Nederlandse conservatoria vaardigen hun beste studenten af naar dit concours. Zes kandidaten gaan uiteindelijk door naar de finale op zondag 9 februari 2020. Vijf van hen worden gekozen door een vakjury. Een publieksjury kiest de zesde finalist. Wil je deel uit maken van deze publieksjury? Stuur dan een mail naar: info@grachtenfestival.nl

De landelijke voorronde wordt gehouden in het Conservatorium van Amsterdam, vlakbij station Amsterdam Centraal. Er zullen ongeveer 10 musici/enesmbles worden gejureerd die ieder een stuk/programma opvoeren van circa 10 minuten. Hierna vindt juryoverleg plaats, de winnaar van de publieksjury wordt nog op dezelfde dag bekend gemaakt.