De Grens

Kameropera De Grens 

De 25-jarige componist Jan-Peter de Graaff schreef een opera vol muzikaal vuurwerk; toegankelijk én eigentijds, uitgevoerd door een virtuoos ensemble van jonge musici en zangers.

Station Eijsden, Zuid-Limburg. Het is 10 november 1918: de Eerste Wereldoorlog loopt ten einde en Keizer Wilhelm II verschijnt aan de grens om asiel aan te vragen in het neutrale Nederland. De Nederlandse regering moet zich hier over beraden en in afwachting van een beslissing verkeert de Keizer een etmaal lang in onzekerheid over zijn status. Op het perron van Eijsden treft hij de plichtsgetrouwe en punctuele stationschef, een man die in afkomst en karakter zijn totale tegenpool is. De twee heren raken in een verhitte discussie, maar er is één punt dat ze gemeen hebben: totale machteloosheid over de situatie waarin ze zich bevinden.
 
Kaiser Wilhelm II: „Ich bin verloren!? Sie werden mich hinauswerfen.? Wo kann ich denn jetzt noch hin?? Wo kann in dieser Zeit, ein ehrlicher Politischer Flüchtling noch einen Zufluchtsort finden? ?... Oh, könnte ich nur Holz hacken.“
Stationschef: “De armoede van mijn sociale klasse is pas ècht een probleem! Dertien kinderen, nauwelijks te eten. Een klein huis, weinig banen - zeker met al die vluchtelingen!
De Grens is een coproductie van Stichting Leonore, Opera Zuid en VIA ZUID talentontwikkeling in de podiumkunsten Limburg.

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Mediamatic.
 

musici/ensembles

Jan-Peter de Graaff componist  /  Yuri Robbers tekst  /  Eva Kroon mezzosopraan  /  Ginette Puylaert sopraan  /  Saskia Bonarius regie  /  Emmy Storms viool  /  Hendrik Walther lichtontwerp  /  But What About

ook te zien op

  • donderdag 16 aug 2018 17:00

  • donderdag 16 aug 2018 19:30

  • vrijdag 17 aug 2018 19:30

Wanneer

vrijdag 17 augustus / 17:00

Waar

Mediamatic
Dijksgracht 6


Bekijk de locatie
   Route

Prijzen

Info

Highlight

Duur: 1 uur

Rolstoel toegankelijk

WIJ TIPPEN OOK:

 
wo 15 aug / 21:00
Uniek  
Niet de klucht van de koe
 
Festivalcentrum Het Compagnietheater
ma 13 aug / 19:30
Uniek  
La voix humaine
 
Museum Van Loon
za 18 aug / 15:00
Uniek  
PRIKKEL
 
Rembrandtpark