Musici

Joost Willemze

Joost Willemze (1996) is één van de grootste Nederlandse harptalenten. Hij was prijswinnaar bij diverse nationale en internationale concoursen, zoals het Internationaal Harpconcours in Wales, de Gershwin Competition in New York, het Concours Godefroid in Tournai, het Reinl Wettbewerb in München, de Bertold Hummel competitie in Würzburg en de Korea International Harp Competition; hij won het internationale harpconcours in Porto in 2017 en het Italiaanse concours Suoni d'Arpa in 2018, en won prijzen bij het Prinses Christina Concours. Begin 2022 nam hij zijn debuut-cd op met AVROTROS Klassiek. Voor 2022/2023 is Joost geselecteerd als deelnemer aan Dutch Classical Talent.

Joost speelt harp sinds zijn zevende en werd in 2008 leerling van de Academie Muzikaal Talent, waar hij studeerde bij Erika Waardenburg en Edward Witsenburg. In september 2021 behaalde hij zijn masterdiploma met uitmuntende beoordeling aan het Conservatorium van Amsterdam. Joost gaf vele concerten in onder meer Italië, Spanje en Brazilië. Hij is regelmatig te gast in radio- en televisieprogramma’s waaronder Podium Witteman (thans Podium Klassiek), Spiegelzaal, De Ochtend van 4, en was te zien op televisie als solist met het JeugdOrkest Nederland bij het Kinderprinsengrachtconcert in 2010. In mei 2013 was hij één van de vier finalisten in het NTR-programma De Avond van de Jonge Musicus waar hij soleerde met het Nederlands Kamerorkest.

Als orkestmusicus speelde Joost in het European Union Youth Orchestra en het Nationaal JeugdOrkest, alsook als remplacant bij het Nederlands Philarmonisch Orkest en het Orchestre de la Suisse Romande.

joostwillemze.com/