Media

$titel

Beeld: Marie-Luce Bree © Linda Stulic


Het lijkt een gewone nieuwsbrief, waarin we de start van onze kaartverkoop aankondigen. Maar sinds maart is niets meer ‘gewoon’, voor geen van ons. U kunt zich vast voorstellen hoe we de afgelopen maanden tussen hoop en vrees hebben voortgeploeterd, van persconferentie naar RIVM-update. Met de focus op wat er wel zou kunnen en mogen. We zijn voortdurend met de gemeente in gesprek gebleven over waar de ruimte zat. De ruimte om ook dit jaar een podium te kunnen bieden aan jong muzikaal talent en om daar zoveel mogelijk mensen van te kunnen laten genieten. Met de focus op veiligheid, voor musici, medewerkers en publiek.

Met trots en grote dankbaarheid naar al onze partners, presenteren wij u vandaag een rijk programma op onze website. In het aanbod van dit jaar zitten natuurlijk de geliefde bekende componisten, maar ook diverse eigen composities van klassiek tot moderne jazz, uit het Westen en ver daar buiten. U zult ontdekken dat er weer van alles in première gaat tijdens het festival en dat ook populaire reeksen zoals de oude bekende 'Jong Talent in de Oude Wester' en de nieuwe reeks 'Felix Meritis!' onderdeel uitmaken van ons programma.

We hebben ons best gedaan om ons aanbod zo divers mogelijk te maken en onze concertlocaties weer zo veel mogelijk door de hele stad te spreiden. U kunt in onze webshop kiezen tussen muziekgenres, maar u kunt ook een datum selecteren waarop u beschikbaar bent en u laten verrassen door wat er die dag speelt. Want het Grachtenfestival gaat, naast het genieten van de beste muziek door de nieuwe generatie, ook vooral over ontdekken. Het ontdekken van de jonge musici, de stad en wellicht uw eigen muzikale smaak. Ik wens u ongelofelijk veel plezier tijde het (live!) bijwonen van onze concerten en hoop u (in persoon!) te ontmoeten tijdens het festival deze zomer. Want gelukkig mag en kan het weer! En wees er snel bij, want de capaciteit is dit jaar natuurlijk lager, waardoor wij rekenen op uitverkochte zalen.

Namens het Grachtenfestival-team, 

Marie-Luce Bree
Directeur

meer media

Winnaars Finale Grachtenfestival Jazz Competition 2024

Winnaars Finale Grachtenfestival Jazz Competition 2024

19-03-2024 14:31

lees meer
Open Call: Win een concert tijdens het Grachtenfestival 2024

Open Call: Win een concert tijdens het Grachtenfestival 2024

13-03-2024 09:57

lees meer
Vacature Logistiek Producent

Vacature Logistiek Producent

05-03-2024 14:49

lees meer
Grachtenfestival Jazz Competition finale 2024

Grachtenfestival Jazz Competition finale 2024

15-02-2024 17:02

lees meer