Media

Word Vriend van het Grachtenfestival

Word Vriend

Helpt u het Grachtenfestival door deze zware periode? Zo kan de nieuwe generatie musici, wiens leven nu stil staat, in 2021 weer gezien en gehoord worden op ons festival. Het team is vol enthousiasme bezig om ook in 2021 weer de rol van springplank te vervullen en een uitdagend en uniek concertprogramma op te tuigen, Maar de uitdagingen voor 2021 zijn enorm door de grote onzekerheden die ons allen parten spelen. We vragen ons publiek ons te steunen in onze missie jonge musici te presenteren. Want met uw €50 (en die van andere Vrienden) kunnen we een aantal bijzondere concerten voor 2021 garanderen, zoals die  van onze artist in residence violist Shin Sihan en de winnaar van de compositieopdracht Nawras Altaky.

Benefits

Als Vriend van maak jij het festival mede mogelijk. Je bouwt mee aan hét podium voor jong talent in klassieke muziek en jazz uit alle werelddelen, geeft de sterren van morgen de kans om zich te ontplooien en krijgt, tijdens een exclusieve voorverkoopperiode, 1 x 2 tickets voor een concert naar keuze. Als je de Vriendschap aan iemand cadeau wilt doen, zorgen wij ervoor dat het in een feestelijke envelop naar je toe wordt gestuurd. Naast Vriend van kun je ook op andere manieren bijdragen, bijvoorbeeld als ambassadeur of middels een nalatenschap. En tenslotte: als Vriend van zijn we je eeuwig dankbaar. Of in elk geval heel 2021.

Track record

Het Grachtenfestival (GF) ontdekt, lanceert en faciliteert sinds 1998 jonge, talentvolle musici op verschillende manieren bij de start van hun carrières. Het festival fungeert als springplank voor de nieuwste generatie musici (tot 35 jaar) en richt zich specifiek op de presentatie en ontwikkeling van jong talent en jonge professionals in klassieke muziek en jazz uit alle werelddelen. Wij vullen het gat, tussen het conservatorium en de grote zalen, waarin talent gehoord en gezien wil worden en vlieguren moet maken. Juist in deze tijden waarin jonge (onbekende) musici nauwelijks spelen. 

Corona

De onzekere en veranderende situatie sinds maart 2020 vraagt veel van culturele organisaties. Met trots kunnen wij constateren dat wij nu nog een stabiele, flexibele en vindingrijke organisatie zijn met een focus op diversiteit op verschillende vlakken (programma, publiek, partners en personeel). Vast staat dat het GF heeft bewezen een flexibele, stabiele en sterke organisatie te zijn. We zien echter dat onze inkomsten zo snel terug lopen, door gebrek aan inkomsten uit kaartverkoop en via sponsoring, dat wij nu een ieder die het Grachtenfestival een warm hart toedraagt oproepen zich als Vriend aan te melden.

Hoe 2021 er uit zal zien is onzeker en blijft dat waarschijnlijk ook nog wel een tijd, afhankelijk van de dan al niet geldende maatregelen omtrent corona. Wij zeggen toe, dat uw bijdrage aan het GF ook echt aan de programmering zal worden besteed. Met de subsidie die wij ontvangen kunnen we de organisatie draaiende houden. Dankzij uw donatie bieden wij jonge musici een podium, ook in 2021.

-------------------------------------

Vriend van het Grachtenfestival

Als Vriend van maak jij het festival mede mogelijk. Je bouwt mee aan hét podium voor jong talent in klassieke muziek en jazz uit alle werelddelen, geeft de sterren van morgen de kans om zich te ontplooien en maakt schitterende (gratis) concerten mogelijk door heel Amsterdam.

Voordelen van je Vriendschap met het Grachtenfestival:

- Je gift wordt besteed aan een activiteit van en met jonge musici

- Je krijgt 1 x 2 tickets naar keuze voor een concert tijdens het Grachtenfestival 2021

- Je bent als eerste op de hoogte van de nieuwe voorstellingen en ons laatste nieuws

 

 

meer media

Winnaars GCC 2021

23-02-2021 09:30

LET OP: maximaal 100 tekens! Tekst van dit vlak en rest van tekst in tekstvak 'Meer tekst'.
lees meer

Nawras Altaky op het Grachtenfestival

23-02-2021 08:57

LET OP: maximaal 100 tekens! Tekst van dit vlak en rest van tekst in tekstvak 'Meer tekst'.
lees meer

Genomineerden GrachtenfestivalPrijs 2021 bekend

18-02-2021 12:12

Genomineerden GrachtenfestivalPrijs 2021 bekend! Dit jaar zijn klarinettist Jelmer de Moed, cellist
lees meer

Reminder: Finale Grachtenfestival Conservatorium Concours

10-02-2021 17:00

LET OP: maximaal 100 tekens! Tekst van dit vlak en rest van tekst in tekstvak 'Meer tekst'.
lees meer