Media

Grachtenfestival Update

Grachtenfestival Update


Beste Grachtenfestivalvriend, 
 
We houden je graag op de hoogte van hoe het Grachtenfestival er dit jaar uit zal zien. Onze organisatie is nog altijd flexibel en onze scenario’s liggen klaar, want het goede nieuws is dat we door kunnen gaan. 

Op dit moment hebben we ongeveer 30 geschikte locaties op het oog waar we concerten kunnen organiseren. Hier kunnen we steeds de veiligheid van onze bezoekers, musici en medewerkers verzekeren. Denk daar bijvoorbeeld aan de Zuiderkerk, de Waalse Kerk en het NH Krasnapolsky Hotel. We hanteren daarbij de maatregelen die zijn opgelegd door het RIVM; gezondheid staat te allen tijde voorop.  

De missie van het Grachtenfestival is musici van de nieuwste generatie naar een groot en divers publiek brengen; jong talent een podium geven. Het thema van het festival is dit jaar 'Wonder'. Het wonder van de muziek krijgt in deze tijd een extra lading. Want nu we het al een tijdje niet meer live kunnen bijwonen, beseffen we allemaal des te meer hoezeer muziek bij het leven hoort. Bij voorkeur om live van te genieten, maar ook goed via streaming te volgen! 

We kijken enorm uit naar de uiteenlopende concerten van bijvoorbeeld onze Artist in Residence van dit jaar, Emmy Storms. En ook de Meesterlijk!-concertreeks met de genomineerden van de GrachtenfestivalPrijs 2020: Daan Boertien, Shin Sihan en Channa Malkin. We kunnen niet wachten tot we ons programma bekend kunnen maken en met jullie kunnen delen. We kijken uit naar de muzikale ontmoetingen, die we zo lang hebben moeten missen.  

Vanaf 30 juni gaat onze kaartverkoop van start. Tot die tijd zullen we je op de hoogte houden van onze ontwikkelingen.  

Namens het bestuur en het Grachtenfestivalteam,  

Marie-Luce Bree 
Directeur 
 
Wil je deze zomer als vrijwilliger of stagiair aan de slag voor het Grachtenfestival? Klik dan hier voor meer informatie.  
 
Je kunt ons hier steunen, we zijn blij met elke bijdrage en kunnen deze goed gebruiken. 

meer media

Winnaars Finale Grachtenfestival Jazz Competition 2024

Winnaars Finale Grachtenfestival Jazz Competition 2024

19-03-2024 14:31

lees meer
Open Call: Win een concert tijdens het Grachtenfestival 2024

Open Call: Win een concert tijdens het Grachtenfestival 2024

13-03-2024 09:57

lees meer
Vacature Logistiek Producent

Vacature Logistiek Producent

05-03-2024 14:49

lees meer
Grachtenfestival Jazz Competition finale 2024

Grachtenfestival Jazz Competition finale 2024

15-02-2024 17:02

lees meer