Media

Winnaars pitches van het Grachtenfestival Weekend 2020:Op zaterdagmiddag 8 februari pitchten dertien voorgeselecteerde ensembles en makers op het podium van de NedPhO-koepel tijdens het Grachtenfestival weekend. In acht minuten tijd moesten de ensembles de jury overtuigen van hun idee binnen de categorieën klassiek uit alle werelddelen, cross-over, het festivalthema van 2020 Wonder en specifieke leeftijdsgroep. Aan de jury, bestaand uit Ab Nieuwdorp (presentator Radio 4 en artistiek adviseur Grachtenfestival), Caecilia Thunnissen (artistiek directeur van Oorkaan) en Lestari Scholtes (hoofdprogrammeur Grachtenfestival), de zware taak om een selectie te maken van een winnaar in elke categorie.


Winnaar in de categorie 'Wonder': YenTing Lo

De gelukkige winnaars vielen aan het einde van de middag in de prijzen: ensemble Nachtlicht overtuigde de jury met een prachtige mix van klassiek, jazz en muziek uit diverse Aziatische landen en won de prijs voor ‘klassiek uit alle werelddelen’. Ook kreeg dit ensemble de OorkaanPrijs, de prijs voor de pitch met de meest veelbelovende podiumpresentatie. Nachtlicht won hiermee een driedaagse masterclass in de unieke Oorkaan-methode; workshops in het maken van theatrale concerten.

Blokfluitiste en maker Emily Bannister won de prijs in de categorie ‘cross-over’. Met hedendaagse en oude muziek, wil zij een verhaal vertellen over de kracht van de vrouw. YenTing Lo mocht de prijs voor het thema ‘Wonder’ in ontvangst nemen. Samen met band en het Cheng Quartet koppelt zij het wonder van natuur aan muziek.

Alle winnaars zijn komende zomer tijdens het Grachtenfestival te bewonderen.

meer media

Succesvolle 24e editie van het Grachtenfestival

23-08-2021 16:43

lees meer

Het Grachtenfestival 2021 is van start!

13-08-2021 16:51

lees meer

Nieuwe reeks: Vertelconcerten

06-08-2021 11:21

lees meer

Nieuwe locaties

28-07-2021 00:00

Nieuwe locaties
lees meer