Media

Grachtenfestival trakteert Amsterdamse buurten op gratis concert

 

Het Grachtenfestival trakteert het komende festival een aantal Amsterdamse buurten op een gratis concert. Wie in aanmerking willen komen voor een gratis buurtconcert, kan zich opgeven bij de organisatie van het festival. Voorwaarde is dat het concert een echte buurtactiviteit moet zijn voor alle bewoners. Het concert vindt plaats tijdens het Grachtenfestival 2018.

Maak kans op een buurtconcert tijdens Grachtenfestival 2018! Heeft je buurt iets te vieren? Is het tijd om met de hele buurt samen iets te organiseren. Kan je buurt wel wat muziek gebruiken? Dan maak je dit jaar kans op een concert in jouw eigen buurt van het Grachtenfestival.

Het Grachtenfestival vindt in 2018 plaats van 10 tot en met 19 augustus in heel Amsterdam. Het festivalthema van het Grachtenfestival is dit jaar Dichter bij de muziek. Amsterdamse buurten maken daarom kans een concert in de eigen buurt tijdens het festival. Mirjam Barendregt, directeur Grachtenfestival: "We brengen ons programma al in alle stadsdelen, maar nu gaan we nog een stapje verder. Je maakt echt kans op een gratis concert in jouw straat of buurt, voor jou en je buurtgenoten. Dichter kun je toch niet bij de muziek komen? De buurten met de beste motivatie en draagvlak in de buurt, maken kans op een van de vier concerten."

Buurten die wat te vieren hebben kunnen zich melden bij het Grachtenfestival. Dit kan een straatfeest zijn, maar ook een de opening van een nieuw buurthuis. Het concert moet plaats kunnen vinden op een plein, plantsoen of in de straat. Vanzelfsprekend is het concert gratis toegankelijk voor alle buurtbewoners. De buurtconcerten duren een uur. Het Grachtenfestival verzorgt de muzikale invulling, de benodigde vergunningen en alle andere afspraken. 

Aanmelden
Aanmelden voor deze concerten kan tot 4 februari 2018 door een e-mail te sturen naar info@grachtenfestival.nl. Zet in het onderwerp Buurtconcert en vertel ons waarom jij een concert in jouw buurt wil en geef aan wie jouw initiatief ondersteunen. Tijdens het Grachtenfestival Weekend, dat plaatsvindt op 10 en 11 februari 2018 in de NedPho-Koepel in Amsterdam, maakt de organisatie bekend welke buurten in aanmerking komen voor een gratis concert. De buurt kan dan rekenen op een prachtig concert tijdens het Grachtenfestival 2018,

meer media

Nieuwe noten voor Diamanda Dramm

17-01-2018 13:16

Diamanda Dramm is geen doorsnee violiste. Ze experimenteert met het instrument en is altijd op zoek
lees meer

Première installatie Luke Deane tijdens Grachtenfestival Weekend

07-12-2017 10:52

Melt Me Down (or The Campaign To Abolish Sonic Weapons) is een installatie van componist

lees meer

Finalisten Grachtenfestival Conservatorium Concours 2018 bekend

26-11-2017 19:16

Zes kandidaten, allen studerend aan de Nederlandse conservatoria, gaan door naar de finale van he

lees meer

Tex Gunning nieuwe voorzitter Stichting Grachtenfestival

02-10-2017 14:16

Tex Gunning, CEO van  LeasePlan Corporation N.V is de nieuwe voorzitter van de Stichtin

lees meer