Ensemble

Het Dianto Reed Quintet is een kamermuziek ensemble gevormd door vijf Spaanse jonge musici gevestigd in Amsterdam. Dianto pakt het op het podium net iets anders aan: hun uitvoeringen vallen op door de samensmelting van zeer sterke energie- en contrastelementen. Ze bevatten ook wat choreografie, wat helpt om een diepere interactie tussen de luisteraars en de muzikanten te creëren.

De groep won de Eerste Prijs op het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2021, het Storioni Concours 2021, het XV Concurso Nacional de Cámara Villa de Cox (Spanje) en is een van de finalisten van het Dutch Classical Talent 2022/2023 (finale volgt nog). Zij werden uitgenodigd voor optredens in landelijke radio- en televisieprogramma's als Podium Witteman, De Klassieken, De Muziekfabriek en Spiegezaal Avrotros.

Het Dianto Reed Quintet trad op in verschillende theaters en gerenommeerde zalen in heel Europa, waaronder de Kleine Zaal van Het Concertgebouw, TivoliVredenburg, Concertgebouw de Vereeniging en Philharmonie Luxemburg. De groep speelde daarnaast op prestigieuze festivals zoals het Grachtenfestival, Klaterklanken, Summerwinds Münsterland, Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog, Festival Internacional de Panticosa en Gent Festival Oost-Vlaanderen.

Dit huidige seizoen 2023/2024 werd het Dianto Reed Quintet geselecteerd om deel uit te maken van de Oorkaan-Jeunesse Academy, een project in samenwerking met Jeunesse Musik Erleben waarin muzikanten niet alleen muzikale aspecten ontwikkelen, maar ook hun capaciteiten in theater, mime en dans. Als gevolg hiervan toert het Dianto Reed Quintet in januari 2024 door Oostenrijk in de serie Jeunesse Musikalische Jugend.

www.diantoreedquintet.com