Algemeen

Wat en wanneer is het Grachtenfestival?

Het Grachtenfestival begint met muziek. Van 13 tot en 22 augustus 2021 spelen jonge musici klassieke muziek en jazz uit alle werelddelen, door heel Amsterdam. 

Hoe blijf ik op de hoogte van het laatste nieuws/ de activiteiten van het Grachtenfestival?

Je kunt je hier inschrijven voor onze nieuwsbrief of ons volgen via Facebook/Instagram

Hoe kan ik het Grachtenfestival steunen?

Dat kan via deze pagina
  
Wij doen er alles aan om onze zzp-ers bij het kernteam te behouden en onze musici te kunnen laten spelen. Heel veel dank dat u ons daarbij wilt helpen. 

 

Het Junior Grachtenfestival

Hoe ziet het programma voor het Junior Grachtenfestival er uit?

Het Grachtenfestivalprogramma van 2021 wordt in het voorjaar bekend gemaakt. 

Wat is het Junior Grachtenfestival?

Het Junior Grachtenfestival bestaat uit baby- en peuterconcerten, maar ook uit voorstellingen die voor het hele gezin geschikt zijn. In het voorjaar wordt het programma bekend gemaakt. Wil je op de hoogte worden gehouden? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief

 

Het programma

Mag ik opnames van de concerten maken?

Bij gratis concerten op pleinen, pontons of parken kun je gerust foto's maken en geluidsopnamen. Het is verboden foto's en/of geluidsopnames te maken van concerten waar een kaartje voor moet worden gekocht, gratis concerten in een binnenlocatie of particuliere tuin, zoals de tuin van Hilton Amsterdam of Museum van Loon.

Krijg ik bericht als het programma op de website wordt gepubliceerd?

Wie bericht wil krijgen als het programma bekend wordt gemaakt, kan zich via de website opgeven voor onze nieuwsbrief. Je wordt dan regelmatig op de hoogte gehouden van onze activiteiten, het bekendmaken van het programma en de start van de kaartverkoop. Via de nieuwsbrief ben je als eerste op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het Grachtenfestival, daarnaast bieden wij onze nieuwsbrieflezers vaak kortingen voor speciale voorstellingen aan. 

Wanneer wordt het programma van het Grachtenfestival bekendgemaakt?

Het programma van het Grachtenfestival verschijnt op de website van het Grachtenfestival. Een volledig overzicht van het programma is ook terug te vinden in de Grachtenfestivalkrant en de Grchtnfstvl-app in de Appstore of de Playstore.

 

De locaties

Zijn alle locaties rolstoeltoegankelijk?

Een groot aantal locaties van het Grachtenfestival is makkelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers, maar (helaas) niet allemaal. Op onze website kun je bij de locaties zien, welke toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. Dit is ook terug te vinden bij de betreffende concerten.

Ik wil graag mijn woning aanbieden als locatie. Kan dat?

Het Grachtenfestival streeft er naar elk jaar nieuwe locaties toe te voegen aan de programmering. Als je jouw woning hiervoor open wilt stellen, neem dan gerust contact op met de organisatie. Je woning dient wel in het festivalgebied te liggen - denk daarbij grofweg aan het Singel, de Heren-, Keizers- en Prinsengracht (tussen de Amstel en de Haarlemmerstraat/dijk) met eventuele uitlopers richting Nieuwmarkt en omgeving. Bij voorbaat willen wij je er op wijzen dat het Grachtenfestival geen vergoeding betaalt voor het gebruik van je woning.

Waarom worden de locaties voor de Huis-, Tuin- en Dakterrasconcerten tot het laatste moment geheim gehouden?

De HTD's worden gehouden in particuliere grachtenpanden. De musici zijn veelal winnaars van concoursen in binnen- en buitenland. Het Grachtenfestival combineert deze twee facetten graag - maar uiteindelijk blijft het concert voor ons het belangrijkste. Alleen door de locatie zo lang mogelijk geheim te houden, denken wij de keuze minder te beïnvloeden door de locatie. Daarnaast betekent dit ook dat wij de locatie-eigenaren, die wij zeer erkentelijk zijn voor hun gastvrijheid, zo min mogelijk (over-)last bezorgen.

 

Grachtenfestivalkrant

Op welke plekken kan ik de Grachtenfestivalkrant vinden?

De Grachtenfestivalkrant kun je als bijlage kopen in Het Parool en ligt in de aanloop naar het festival op veel horecagelegenheden in Amsterdam, alle festivallocaties van het komende festival.

Wil je de Grachtenfestivalkrant thuis ontvangen? Dat kan. Tegen betaling van €3,- wordt de krant bij je thuisbezorgd. Je kunt de krant via deze link bestellen.

 

De kaartverkoop

Hoe koop ik kaarten voor het Grachtenfestival?

Over de kaartverkoop van het Grachtenfestival 2021 wordt in het voorjaar meer bekend gemaakt. 

Kan ik mijn kaarten ruilen?

Eenmaal gekochte kaarten kunnen niet worden omgeruild. Er wordt geen geld gerestitueerd. Je kunt je kaarten wel aan een ander geven.

Ik heb kaarten gekocht voor een concert, maar blijk verhinderd. Kan ik mijn geld terug krijgen?

Het is helaas niet mogelijk eenmaal gekochte kaarten terug te nemen. Je kunt je kaarten wel aan een ander geven.

Hoe kom ik aan kaarten voor de Huis-, Tuin- en Dakterrasconcerten?

Kaarten voor de Huis-, Tuin- en Dakterrasconcerten zijn dit jaar niet verkrijgbaar. 

Kan ik kaarten reserveren?

Het is niet mogelijk om kaarten te reserveren.

Waar is de festivalkassa te vinden?

Er is geen fysieke festivalkassa. Koop je kaarten via de website van het Grachtenfestival. 

Tot wanneer kan ik kaarten kopen?

Kaarten zijn te koop tot vlak voor de voorstelling, zolang er kaarten beschikbaar zijn. Hou er wel rekening mee dat je op tijd bent voor het concert. Na aanvang van het concert laten we niemand meer toe.

Ik ben mijn kaarten kwijt. Wat nu?

Wie een account heeft bij het Grachtenfestival kan gekochte kaarten vanuit daar opnieuw downloaden. Heb je geen account, neem dan contact met ons op via kassa@grachtenfestival.nl.

Ik heb mijn kaarten niet ontvangen. Wat moet ik nu doen?

De e-mail met de toegangsbewijzen kan in je spambox terechtgekomen zijn. Soms zit er ook enige vertraging tussen het moment waarop wij de betaling ontvangen en het versturen van de e-mail met toegangsbewijzen. Mocht de mail toch niet in je spambox zitten en heb je na 45 minuten ook nog geen e-mail ontvangen, neem dan contact met ons via kassa@grachtenfestival.nl. Vermeld hierbij de geboekte concerten en je persoonlijke gegevens.

Wanneer ontvang ik mijn kaarten?

Kaarten die via onze website worden besteld worden na bevestiging van de betaling via e-mail verzonden naar het opgegeven e-mailadres. In deze e-mail zitten de toegangsbewijzen.

Wanneer start de kaartverkoop?

De verkoop van het Grachtenfestival start in het voorjaar. Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief of Facebook, Instagram of YouTube.

 

De financiering

Kan ik als particulier ook doneren aan het Grachtenfestival?

Het Grachtenfestival is in het bezit van de ANBI-status. Dit betekent dat giften aan het Grachtenfestival (onder de daarvoor geldende voorwaarden van de Belastingdienst) kunnen worden opgevoerd als aftrekpost. Wil je meer weten over doneren aan het Grachtenfestival? Klik dan hier voor meer informatie, uiteraard kun je hierover ook altijd contact met ons kantoor opnemen.

Wie betaalt het Grachtenfestival?

Op de pagina 'Partners' kun je zien wie er bijdragen aan het Grachtenfestival.

 

Het Prinsengrachtconcert

Waar kan ik informatie vinden over het Prinsengrachtconcert?

Voor alle informatie en vragen over het Prinsengrachtconcert kun je terecht op: https://www.prinsengrachtconcert.nl/

 

Overig

Als ik google op 'Grachtenfestival', kom ik ook Grachtenfestival Meppel en Grachtenfestival aan de Maas tegen. Is het Grachtenfestival verbonden aan deze organisaties?

Nee. Zowel het Grachtenfestival Meppel als het Grachtenfestival aan de Maas zijn zelfstandige organisaties. Het Grachtenfestival in Amsterdam en het Grachtenfestival aan de Maas werken wel samen op het gebied van programmering. Zo zijn sommige musici zowel te zien (en te horen) op het Grachtenfestival als op Grachtenfestival aan de Maas.