Media

$titel

Ben je nog geen 30 en wil je naar Grachtenfestival Amsterdam? Koop dan een CJP en ontvang maar liefst 25% korting op nagenoeg alle voorstellingen. Natuurlijk ontvang je ook korting bij andere festivals, maar ook op boeken, kleren en nog veel meer. Bovendien krijg je 5x per jaar het CJP Magazine in de bus! Koop je pas voor slechts €15,- op CJP.nl/koop-die-pas/ en gebruik 'm gelijk.

CJP heeft speciaal voor jou een selectie samengesteld.
CJP beveelt aan:

Cosi fan tutte
za 16, zo 17, di 19 en wo 20 augustus
5 euro korting

In deze drie uur durende bewerking draait het om een clown met een gebroken hart die zelfmoord wil plegen maar faalt op clowneske wijze. Hij grijpt naar zijn rode neus en rukt hem eraf, hij trekt zijn flapschoenen uit en ontclownt zichzelf. Zo wordt hij een gevallen clown, een cynisch mens, Don Alphonso welteverstaan, die vanuit zijn cynisme het naïeve geluk van twee jonge liefdesparen volledig onderuit haalt.
Niet geschikt voor mensen met coulrofobie.

Klik voor kaarten:
zaterdag 16 augustus
zondag 17 augustus
dinsdag 19 augustus
woensdag 20 augustus

Jazz on a Summers day: Dutch Concert Big Band
vrijdag 22 augustus
Gratis toegankelijk

Op het terras voor EYE staat de Dutch Concert Big Band, de jongste professionele bigband van Nederland. Een bonte verzameling talentvolle jazzmusici afkomstig van het Conservatorium van Amsterdam. Drummer en bandleider Kevin van der Elzen is pas 22 jaar.
Samen met de jonge jazzvocaliste Sanne Huijbregts spelen zij muziek geïnspireerd op de documentaire Jazz on a summer’s day (1959). Deze registratie van het Newport Jazz Festival 1958 bestaat uit unieke beelden van een jonge Louis Armstrong, Dinah Washington, Thelonious Monk en Gerry Mulligan en wordt beschouwd als een van de beste jazzdocumentaires ooit. Werken en standards van onder meer Jimmy Giuffre en Gerry Mulligan uit de documentaire zullen nieuw leven ingeblazen worden.
Alle ingrediënten voor swingende, zwoele zomeravond. Voorafgaand aan het concert vertoont EYE de prachtige documentaire in Filmzaal 1.


Candide
di 19 en do 21 augustus
5 euro korting

Bernsteins komische opera in een pocketversie van 1 uur door de Nederlandse Reisopera.
Candide is een optimist. Leerling van de filosofische school van doctor Pangloss. Zelfs nadat hij wordt verbannen, in een gruwelijke oorlog terecht komt, wordt gemarteld, betrokken is bij verscheidene scheepsrampen, vulkaanuitbarstingen en moordpartijen en diverse keren ruw wordt gescheiden van de vrouw die hij lief heeft, blijft hij de theorie aanhangen dat deze wereld de beste van alle mogelijke werelden is. Na een jarenlange zoektocht die hem van Westfalen via Lissabon, Parijs, Cadiz, Zuid Amerika naar Venetië voert is Candide het spoor bijster en besluit hij alleen nog maar zijn tuintje te verzorgen. Een must voor iedereen die last heeft van de/een crisis!

Klik voor kaarten
Dinsdag 19 augustus
Donderdag 21 augustus


Hello HEMbrug
zaterdag 16 augustus
50% korting 

Wie voor het eerst op het HEMbrugterrein komt, wordt er vanzelf meteen verliefd op. Dit voormalige defensieterrein heeft een spannend en groen karakter met veel monumentale bedrijfsgebouwen; een unieke verzameling bouwstijlen in een bosrijke omgeving. Op dit terrein werd meer dan een eeuw lang munitie geproduceerd. Nadat het verlaten werd heeft de natuur hier volop haar gang kunnen gaan. De laatste jaren is een aantal van de 120 gebouwen gerenoveerd, die dienen als spectaculaire concertlocaties. Op zaterdagmiddag 16 augustus treden hier drie succesvolle ensembles op. En tussen de optredens door is er ruimte om dit interessante terrein te verkennen.

Het Nederlands Saxofoon Octet speelt een prachtige versie van Simeon ten Holts Canto Ostinato. Zij zijn een van de weinigen die toestemming kregen voor een saxofoonversie van 30 minuten. Wandel vervolgens door naar het Full House Kwintet & Friends. Met tien koperblazers, slagwerk en piano houden zij als hoofdelement van het programma vast aan Rhapsody in Blue van Gershwin. Ensemble Judique verbindt vervolgens Latijns-Amerikaanse en Europese muziek.

Bezoekers hoeven geen enkel concert te missen, alle drie de concerten worden drie keer uitgevoerd.

Voor kaarten klik hier.

meer media

Winnaars Finale Grachtenfestival Jazz Competition 2024

Winnaars Finale Grachtenfestival Jazz Competition 2024

19-03-2024 14:31

lees meer
Open Call: Win een concert tijdens het Grachtenfestival 2024

Open Call: Win een concert tijdens het Grachtenfestival 2024

13-03-2024 09:57

lees meer
Vacature Logistiek Producent

Vacature Logistiek Producent

05-03-2024 14:49

lees meer
Grachtenfestival Jazz Competition finale 2024

Grachtenfestival Jazz Competition finale 2024

15-02-2024 17:02

lees meer