Veelgestelde vragen

Algemeen
Wat is Grachtenfestival Amsterdam?
Grachtenfestival Amsterdam is hét podium voor jonge musici van over de hele wereld. Tijdens dit grootste klassiekemuziekfestival van Nederland trakteren zij jong en oud op unieke concerten. Tien dagen wervelend klassiek door heel Amsterdam.

Wanneer is Grachtenfestival Amsterdam 2015?
De negentiende editie van Grachtenfestival Amsterdam vindt plaats van 12 - 21 augustus 2016 op diverse locaties in Amsterdam. In 2017 vindt Grachtenfestival Amsterdam van 11 - 20 augustus plaats. Dat is de twintigste editie. 

Waar kan ik de meeste actuele informatie over Grachtenfestival Amsterdam vinden?
De meest actuele informatie over Grachtenfestival Amsterdam vindt u op onze social media. U kunt ons volgen via Facebook en/of Twitter. Daarnaast kunt u zich abonneren op onze nieuwsbrief. Vul hiervoor in de rechterkolom, onder 'Digitale nieuwsbrief' uw e-mailadres in en klik op >.


Het Junior Grachtenfestival
 
Wat is het Junior Grachtenfestival?
Het Junior Grachtenfestival heeft speciale programma's voor iedereen van 0 - 12 jaar. Er zijn babyconcerten voor de allerkleinsten, maar ook voorstellingen en workshops voor de wat oudere kinderen.

Hoe ziet het programma voor het Junior Grachtenfestival er uit?
Het programma voor het Junior Grachtenfestival wordt 18 juni bekendgemaakt via www.juniorgrachtenfestival.nl, de Grachtenfestivalkrant en de Grchtnfstvl-app. Deze dag start tevens de kaartverkoop.

Het programma
Wanneer wordt het programma van Grachtenfestival Amsterdam bekendgemaakt?
Het programma van Grachtenfestival Amsterdam verschijnt donderdag 16 juni 2016 op de website van Grachtenfestival Amsterdam, www.grachtenfestival.nl. Een volledig overzicht van het programma is ook terug te vinden in de Grachtenfestivalkrant en de Grchtnfstvl-app die tegelijkertijd verschijnen.

Krijg ik bericht als het programma op de website wordt gepubliceerd?
Wie bericht wil krijgen als het programma bekend wordt gemaakt, kan zich via de website opgeven voor onze digitale nieuwsbrief. U wordt dan regelmatig op de hoogte gehouden van onze activiteiten, het bekendmaken van het programma en de start van de kaartverkoop via internet en de Festivalkassa's. Via de nieuwsbrief bent u als eerste op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het Grachtenfestival, daarnaast bieden wij onze nieuwsbrieflezers vaak kortingen voor speciale voorstellingen aan. Vanaf maart kunt u ook de Grachtenfestivalkrant 2016 aanvragen via onze website.


Mag ik opnames maken van de concerten?
Bij gratis concerten op pleinen, pontons of parken kunt u gerust foto's maken en geluidsopnamen. Het is verboden foto's en/of geluidsopnames te maken van concerten waar een kaartje voor moet worden gekocht, gratis concerten in een binnenlocatie of particuliere tuin, zoals de tuin van Hilton Amsterdam of Museum van Loon.

De locaties
Waarom houdt u de locaties voor de Huis-, Tuin- en Dakterrasconcerten tot het laatste moment geheim?
De HTD's worden gehouden in particuliere grachtenpanden. De musici zijn veelal winnaars van concoursen in binnen- en buitenland. Grachtenfestival Amsterdam combineert deze twee facetten graag - maar uiteindelijk blijft het concert voor ons het belangrijkste. Alleen door de locatie zo lang mogelijk geheim te houden, denken wij uw keuze minder te beïnvloeden door de locatie. Daarnaast betekent dit ook dat wij de locatie-eigenaren, die wij zeer erkentelijk zijn voor hun gastvrijheid, zo min mogelijk (over-)last bezorgen.

Ik wil graag mijn woning aanbieden als locatie. Kan dat?
Grachtenfestival Amsterdam streeft er naar elk jaar nieuwe locaties toe te voegen voor zijn concerten. Als u uw woning hiervoor open wilt stellen, neemt u dan gerust contact op met de organisatie. Uw woning dient wel in het festivalgebied te liggen - denkt u daarbij grofweg aan het Singel, de Heren-, Keizers- en Prinsengracht (tussen de Amstel en de Haarlemmerstraat/dijk) met eventuele uitlopers richting Nieuwmarkt en omgeving. Bij voorbaat willen wij u er op wijzen dat het Grachtenfestival geen vergoeding betaalt voor het gebruik van uw woning.

Zijn alle locaties rolstoeltoegankelijk?
Een groot aantal locaties van Grachtenfestival Amsterdam is makkelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers, maar (helaas) niet allemaal. Op onze website kunt u bij de locaties zien, welke toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. Dit is ook terug te vinden bij de betreffende concerten. 


De kaartverkoop
Wanneer start de voorverkoop van Grachtenfestival Amsterdam?
De voorverkoop start op 18 juni 2015. 

Waar kan ik kaarten kopen?
Kaarten voor het Grachtenfestival zijn te koop via de website van het Grachtenfestival (www.grachtenfestival.nl/kaartverkoop), het Uitburo Amsterdam en de Festivalkassa.

Waar is de Festivalkassa te vinden?
De Festivalkassa is te vinden in Festivalcentrum 't Compagnietheater op de Kloveniersburgwal 50 in Amsterdam. Deze is geopend vanaf vrijdag 14 augustus 2015, 15.00 uur. De openingstijden vindt u te zijner tijd op onze website.

Waar vind ik meer informatie over de kaartverkoop?
Uitgebreide informatie over de kaartverkoop verschijnt in juni op onze website

Kan ik kaarten reserveren?
Het is niet mogelijk om kaarten te reserveren. 

Hoe kom ik aan kaarten voor de Huis-, Tuin- en Dakterrasconcerten?
Kaarten voor de Huis-, Tuin- en Dakterrasconcerten zijn in de voorverkoop te verkrijgen, via onze website of bij de andere voorverkoopadressen. De concertlocaties blijven nog geheim tot de ochtend van het concert en worden dan per sms aan u bekend gemaakt.

Ik heb kaarten gekocht voor een concert, maar blijk verhinderd. Kan ik mijn geld terug krijgen?
Het is helaas niet mogelijk eenmaal gekochte kaarten terug te nemen. U mag vanzelfsprekend wel zelf proberen uw kaarten door te verkopen.

De financiering
Wie betaalt het Grachtenfestival?
Op de pagina 'Partners' kunt u zien wie er bijdragen aan het Grachtenfestival. 

Kan ik als particulier ook doneren aan het Grachtenfestival?
Het Grachtenfestival is in het bezit van de ANBI-status. Dit betekent dat giften aan het Grachtenfestival (onder de daarvoor geldende voorwaarden van de Belastingdienst) kunnen worden opgevoerd als aftrekpost. Wilt u meer weten over doneren aan het Grachtenfestival? Klik dan hier voor meer informatie, uiteraard kunt u hierover ook altijd contact met ons kantoor opnemen.

Het Prinsengrachtconcert
Wat is het Prinsengrachtconcert?
Het Prinsengrachtconcert wordt gefinancierd, geprogrammeerd en geproduceerd door de Stichting Prinsengrachtconcert, de AVROTROS en Hotel Pulitzer. Het wordt altijd gegeven op het beroemde ponton voor het Hotel Pulitzer. 

Wanneer is het Prinsengrachtconcert en hoe laat begint het?
Het 34e Prinsengrachtconcert vindt plaats op zaterdag 22 augustus 2015. Voorprogramma: 20.00 uur - Hoofdprogramma: 21.20 uur.

Waar is het?
Het ponton ligt ter hoogte van Hotel Pulitzer (Prinsengracht 315). 

Kan ik daar ook kaarten voor krijgen?
Nee, dat is vrij toegankelijk, het is wel druk, dus wees op tijd! 

Wie zitten er op die tribunes, kan ik daar niet zitten?
Helaas niet, daar zitten de mensen die het concert mogelijk maken, dus de grote sponsors en relaties daarvan. Als zij er niet waren zou het concert er niet zijn.

Zijn er nergens stoelen voor andere mensen?
Als je met je rug naar Hotel Pulitzer toe staat, zijn er aan de rechterkant op de kade stoelen voor mensen die slecht ter been zijn of in rolstoelen. Maar ook die zijn vaak 's middags al bezet, dus wees op tijd! 

Ik wil het concert met de boot bezoeken. Hoe pak ik dat aan?
Komt u met de boot naar het Prinsengrachtconcert op zaterdag 22 augustus, let dan op:
- toegang tot het festivalgebied is mogelijk vanaf 11.00 uur
- toegang tot het festivalgebied is alleen mogelijk vanaf de Westermarkt

Zijn er CD of DVD opnamen beschikbaar van voorgaande edities van het Prinsengrachtconcert?
Er zijn geen opnamen beschikbaar voor verkoop. Mocht u oude Prinsengrachtconcerten of fragmenten willen terugkijken of luisteren dan kunt u terecht op prinsengrachtconcert.nl

 

Overig
Als ik zoek op 'Grachtenfestival', kom ik ook Grachtenfestival Meppel en Grachtenfestival aan de Maas tegen. Is Grachtenfestival Amterdam verbonden aan deze organisaties?
Nee! Zowel het Grachtenfestival Meppel als het Grachtenfestival aan de Maas zijn zelfstandige organisaties. Grachtenfestival Amsterdam en het Grachtenfestival aan de Maas werken wel samen bij de programmering. Zo zijn sommige musici zowel te zien (en te horen) op Grachtenfestival Amsterdam als op Grachtenfestival aan de Maas.

 


laatste nieuws

Finalisten Grachtenfestival Conservatorium Concours 2016 bekend

30-11-2015 12:56

Zes kandidaten, allen studerend aan de Nederlandse conservatoria, gaan door naar de finale van he ...

Nederlandse festivals vragen €2,4 miljoen extra van politiek

20-11-2015 14:15

De gezamenlijke veertig Nederlandse podiumkunstfestivals verzoeken de Tweede Kamer om 2,4 miljoen ...

meer GF nieuws

digitale nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de digitale nieuwsbrief.

sponsors / partners

  • hoofdsubsidiënt

  • hoofdbegunstiger

  • mediapartner

  • mediapartner

  • mediapartner

  • mediapartner

volg ons