Caravan - Julian Schneemann & Drie Vrienden (5+)

HOE KLINKT THUIS? Vier muzikale vrienden sorteren pakjes. Zij weten precies waar alles naartoe moet. Totdat er een pakje uit de toon valt. Nu moeten ze goed luisteren waar deze thuis hoort. Pianoman Julian, Turkse fluitspeler Sinan, stoere altvioliste Yanna en percussiegenie Jeroen volgen de melodie. Met een piano, een tas vol Turkse fluiten, een altviool en een stapel trommels gaan ze op weg. De wereld maakt muziek maar hun pakje klinkt anders. Wat moeten ze doen?

Caravan is een muzikale zoektocht naar de klank van thuis met Arabische, Ierse en Turkse klanken gemengd met klassieke muziek en jazz.

Vanwege de maatregelen rond het COVID-19 virus is er een bijzondere versie van het theatrale concert Caravan gecreëerd, ben jij klaar voor deze muzikale ontdekkingstocht?

Al bij binnenkomst begint het avontuur en word je geprikkeld om je oren eens goed open te zetten, wat hoor jij allemaal voor geluiden? En wat zie je voor je? De musici spelen muziek uit de voorstelling Caravan. Ud-speelster Jawa Manla zal voor deze speciale editie ook het podium betreden. Daarna worden de de jonge luisteraars uitgenodigd om zelf mee te spelen en muziek te maken in een interactieve workshop onder leiding van Lucas Dols en Han van ‘t Land van Sounds of Change. Samen maken de kinderen een mini optreden voor het volwassen publiek in de zaal. Na afloop kan iedereen nog even door swingen met de silent disco onder het genot van een hapje en een drankje!

Duur: ong. 70 minuten inclusief workshop.

piano en composities Julian Schneemann
regie Robin Coops
percussie Jeroen Batterink
altviool Yanna Pelser
ney Sinan Arat
scenografie Tessa Verbei
licht en geluid Rens van Dijk
workshop Sounds of Change

OORKAAN
Caravan is een productie van Oorkaan. Oorkaan maakt theatrale concerten met topmusici voor een jong publiek. Wij willen zoveel mogelijk kleine en grote oren de oneindige wereld van muziek laten ontdekken. Dit doen we in theatrale en verrassende vormen. Oorkaan richt zich daarbij op klassieke muziek uit de hele wereld, van vroeger en nu.

“Ster van de voorstelling is Julian Schneemann, componist en pianist. In 2017 ontwikkelde hij de muziek van Caravan als Julian Schneemann & Friends. Met zijn zessen – in deze voorstelling herleid tot vier – stonden ze op kleine en grote podia, en terecht want die eer verdient deze muziek. De mix van Oosterse en Westerse klanken swingt, het is jazz, het is klassiek, werelds en hedendaags. Caravan past muzikaal perfect op een festivalpodium en steekt even goed een theaterzaal vol kinderen aan.” - Brecht Hermans voor de Theaterkrant

musici/ensembles

Caravan