Grachtenfestival Lanceert: Performing Opera Summer School

Luister en kijk naar de jonge talentvolle zangers van de Performing Opera Summer School in een afwisselend optreden vol hoogtepunten uit opera’s van alle tijden en uit alle windstreken. Dit jaar werken we aan solo scenes.

Performing Opera Summer School is een intensief workshop-programma dat plaatsvindt tijdens het Grachtenfestival. De docenten, David Prins, Elsina Jansen (spel), Wilfred van de Peppel (fysiek acteren) en repetitor Marta Liébana, hebben allemaal hun eigen insteek. Zo leren de jonge operazangers verschillende manieren van werken kennen, net als ze in de operapraktijk zullen tegenkomen.

Spel en presentatie vormen de ruggengraat van het programma. De zangers trainen essentiële vaardigheden die ze nodig hebben om onafhankelijk op de planken te kunnen staan. Je kunt de zangers van Performing Opera in verschillende programma’s en op diverse plekken bekijken en beluisteren tijdens het Grachtenfestival. Het slotconcert vindt plaats in de sfeervolle Vondelkerk. Daar kan je luisteren naar Elisabeth Alders (mezzosopraan), Luzie Franke (sopraan), Fran Van Lysebettens (mezzosopraan), Ami Mizuno (sopraan), Markéta Palová (sopraan), Jessica Stakenburg (mezzosopraan) en Machteld Vossen (sopraan).

performingopera.com