Wonderkinderen op Forteiland Pampus

Luister naar muzikale wonderkinderen op het prachtige Forteiland Pampus! Voor de zesde keer slaan het Grachtenfestival, Forteiland Pampus en het NMF (Nationaal Muziekinstrumenten Fonds) de handen ineen voor een 'grachtconcert' op het forteiland. Pampus, gelegen in het IJmeer, is het boegbeeld van de Stelling van Amsterdam en daarmee UNESCO Werelderfgoed. Half verscholen op het kleine, man-made eiland, ligt een gigantisch fort vol museaal en avontuurlijk aanbod. Ideaal voor een heerlijk dagje uitwaaien en een geweldige locatie voor een concert. Dit jaar hoor je het viool-gitaar duo Adinda en Matthijs van Delft en harpiste Anna Petrovitsch. 

Bij de prijs inbegrepen zit het vervoer vanuit Amsterdam met de Sailboa, de entreeprijs voor fort Pampus met de belevingsroutes Het Verhaal van Pampus en Het geheime Wapen van Amsterdam en natuurlijk de toegang tot het concert. Boek als je het helemaal wilt afmaken ook de bijpassende lunch die eilandchef Jurre speciaal voor het Grachtenfestival heeft samengesteld.

PROGRAMMA

10.15 uur - 10.45 uur: welkom aan boord van de Sailboa van Veerdienst Amsterdam, de boot ligt in de sluis al aan de goede kant voor Pampus. Kom op tijd, dus in het tijdslot dat op je kaarten staat!

11.00 uur: afvaart en overtocht vanaf IJburg, met mini-concert aan boord

11.30 uur: welkom op Pampus, tijd om naar wens nog even wat te drinken

12.15 uur: aanvang Grachtenconcert met het viool-gitaar duo Adinda en Matthijs van Delft en harpiste Anna Petrovitsch

13.15 uur: ruim 5 kwartier de tijd om het fort te bezoeken en te genieten van iets lekkers (een bijpassende concertlunch – een mooie moestuinsalade met een glas wijn – is naar wens bij te boeken)

14.45 uur: terugvaart naar IJburg, aankomst rond 15:15 uur

VERTREKPLAATS VEERBOOT AMSTERDAM-PAMPUS
De boot vertrekt vanaf de buitenkant van de sluis. Adres is de Bert Haanstrakade nummer 1051.

Uiteraard is de gehele ervaring coronaproof. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op de website van Forteiland Pampus.

musici/ensembles

Matthijs van Delft gitaar  /  Adinda van Delft viool  /  Anna Petrovitsch harp

ook met deze artiest(en)