Louw Quartet

In 2019 begint Lourens van der Zwaag (22) met het schrijven van eigen nummers voor een nieuw kwartet: LOUW quartet. Al snel blijkt dat de muziek een mix van Jazz en Hip-hop is, met de groove in de hoofdrol. Geïnspireerd door wat grote artiesten als Ibrahim Maalouf, Anton Goudsmid, Robert Glasper en Louis Cole met ritme en groove in hun muziek doen, streeft Lourens naar muziek waar het publiek onbewust mee wiegt, wiebelt en tikt op hun stoel. 'Zij weten zichzelf muzikaal en ritmisch uit te dagen, zonder dat dat de muziek ontoegankelijker maakt voor een groot publiek. Dat gaat alleen omdat er zoveel ziel in hun spel ligt. Omdat ze een verhaal vertellen dat de mensen raakt. Dat is het ultieme doel en dat wil ik ook met mijn muziek bereiken.'

De muziek die hij recentelijk schrijft staat in het teken van de fysieke ontwikkelingen die hij sinds een jaar doormaakt. Door middel van een sport en dieet- traject is Lourens aanzienlijk afgevallen en heeft hij eigenlijk een nieuwe fysieke kracht in zichzelf ontdekt die grenst aan het herboren worden.

Lourens brengt een gevarieerd programma mee, waaronder nooit eerder opgevoerde eigen muziek. Zijn nummers zijn energiek, intens en vrolijk. Daarnaast voorziet hij een paar van zijn favoriete jazz-standards van een eigen draai. Van Ballads tot kokende hip-hop grooves en van explosieve solo's tot fluister-tonen. Samen met een fantastische jonge bezetting probeert Lourens om contrast en continuïteit samen te brengen. 

 

musici/ensembles

LOUW Quartet
www.lourensvanderzwaag.nl