Live vanuit Felix Meritis: Qasyoun Trio

Trio Qasyoun bestaat uit de twee jonge Syrische zussen Jawa Manla (ud) en Shaza Manla (qanun) en de Syrische percussiespeler Modar Salama en werd in 2014 opgericht in Caïro, Egypte. Het trio brengt oriëntaalse Arabische muziek, zoals muziek van Om Kalthoum, Mohamed Abdul Wahab, Mohamed Al Asbgy en vele andere geweldige muzikanten, maar ook traditionele Syrische en Turkse muziek in nieuwe arrangementen. Het eerste televisie-optreden van Trio Qasyoun in Nederland was tijdens het bekende muziekprogramma ‘Vrije Geluiden’. Ook speelde het trio tijdens Koningsdag 2019 voor de koninklijke familie.

Qasyoun is de beroemde berg met uitzicht op de Syrische hoofdstad Damascus, waar de zusters Manla zijn opgegroeid. Qasyoun legt voor hen verband tussen schoonheid en kracht. Wanneer de twee zussen samen spelen, stellen ze zich de berg en hun thuisland voor in hun gedachten.

Van maandag 10 t/m vrijdag 14 augustus presenteren het Grachtenfestival en Felix Meritis een unieke serie concerten met het meest vooraanstaande toptalent van Nederland. Geniet van dit intieme concert live vanuit het heropende Felix Meritis of kijk om 12:00 uur mee tijdens de livestream!

musici/ensembles

Jawa Manla ud  /  Shaza Manla qanun  /  Modar Salama percussie  /  Qasyoun Trio
www.jawamanla.com   

ook met deze artiest(en)

  • zaterdag 8 aug 2020 11:00

    Ochtendconcert: Nawras Altaky, Modar Salama & Lucas Dols  / Zuiderkerk

  • woensdag 12 aug 2020 12:00

    Live vanuit Felix Meritis: Qasyoun Trio  / Felix Meritis

ook te zien op

  • woensdag 12 aug 2020 12:00