Opus Novum: Perforator

Perforator is een levendige, kleurrijke en dynamische representant van de hedendaagse elektronische muziekscene met de bijzonderheid van het klassieke instrument de hobo als fonetisch middelpunt. Het duo presenteert op het Grachtenfestival de unieke, interactieve show Performania.

Perforator animeert het vaak verborgen elektronische proces met behulp van een verscheidenheid aan sensoren en het toevoegen van ingenieuze live-elektronica aan objecten als auto’s, ballonnen en planten. Perforator respecteert het verleden en gaat tegelijkertijd de toekomst in met innovatieve uitvoeringstechnieken en een geheel eigen muzikale taal. Perforator maakte zijn debuut op het Holland Festival in 2016 en speelde sindsdien in binnen- en buitenland.
 
Akim Moiseenkov - Compositie, Codering, Performer
Marlies van Gangelen - Compositie, Performer
Jochem Stavenuiter - Regie
Catharina Scholten - Scenografie
Albert van Andel - Creatieve Technologist hardware
Hidde de Jong - Creatieve Technologist software
David Dramm - Muzikaal advies
Micha de Kanter - Sound Design 

De voorstelling van Perforator is onderdeel van Opus Novum, een nieuwe serie waarin oud en nieuw werk van Nederlandse bodem centraal staat. De programmering bestaat uit vijf concerten van zowel klassieke als jazzmuziek. Met de serie Opus Novum geeft het Grachtenfestival niet alleen (nieuwe) Nederlandse muziek een centraal podium, maar geeft het musici en ensembles die zich willen verdiepen in dit muziekgenre een extra kans om een speciaal programma te presenteren.

musici/ensembles

Perforator
www.perforator.nu   

ook met deze artiest(en)

  • vrijdag 14 aug 2020 19:30

    Opus Novum: Perforator  / CC Amstel

ook te zien op

  • vrijdag 14 aug 2020 19:30