Meesterlijk! Channa Malkin, Maya Fridman & Slava Poprugin

Sopraan Channa Malkin is genomineerd voor de GrachtenfestivalPrijs 2020. Samen met celliste Maya Fridman en pianist Slava Poprugin heeft ze een prachtig programma samengesteld waarbij het moederschap centraal staat. Channa over haar concert:

'Weinig zaken in het leven zijn zo ingrijpend als het krijgen van een kind. De slapeloze nachten, maar ook de onmetelijke liefde en oerkracht waar je als nieuwbakken ouder ineens over blijkt te bezitten. Tijdens een van die slapeloze nachten vond ik de liedcyclus When I rock this child asleep van Mcieslaw Weinberg, op gedichten van de Chileense dichteres Gabriela Mistral. Deze liederen verwoordden en verklankten precies mijn moedergevoel.
 
Het ouderschap brengt je terug naar je eigen jeugd, en is tegelijkertijd een confrontatie met je sterfelijkheid. In zijn Kinderkamer toonzet Moessorgski met veel humor de slimme, inventieve en ondeugende geest van het kind. Aan de andere kant is daar John Tavener, de 20e-eeuwse Britse componist die zich liet inspireren door de Russische dichteres Anna Akhmatova. Zij ziet de dood als een schip in een roerige zee, een kajuit die op haar wacht, en het onvermijdelijke, pijnlijke afscheid van haar moederland.
 
Als rode draad verweven door het programma zijn de liederen van mijn vader, Josef Malkin, die eveneens de kindertijd en de sterfelijkheid combineren. In Pis’mo schrijft een klein meisje een brief vol fouten naar haar oma. In De Waarzegster voorspelt een zigeunerin aan de jonge poëet Boris Ryzhy waaraan hij zal sterven: schuld.'

Speciaal voor de bezoekers van het Grachtenfestival, heeft NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky een overnachtingspakket samengesteld. Voor meer informatie, klik hier

 Dit concert wordt live uitgezonden bij NTR Avondconcert en is te beluisteren op NPO Radio4.

 

musici/ensembles

Channa Malkin sopraan  /  Maya Fridman cello  /  Slava Poprugin piano
  

ook met deze artiest(en)

  • vrijdag 14 aug 2020 21:00

    De Avond van de GrachtenfestivalPrijs  / NH Collection Grand Hotel Krasnapolsky