Emmy Storms in Residence: Indian Nights

Ananta, Sanskriet voor ‘oneindig’, doet haar naam eer aan met dit gevarieerde programma. Tablaspeler Heiko Dijker en violiste Lenneke van Staalen speelden al jaren samen Indiase, klassieke muziek, terwijl violiste en Artist in Residence Emmy Storms en pianiste Cynthia Liem samen het Westerse klassieke repertoire verkenden. Vorig jaar kwamen beide duo's voor het eerst bij elkaar met hun eerste concert als kwartet, tijdens het Grachtenfestival 2019, en daarmee vervaagden alle grenzen tussen de twee stijlen, tussen Oost en West, tussen improvisatie en compositie. 

In dit programma net zo. Eigenlijk komt de vraag waar we zijn beland al meteen naar boven als Fratres van Arvo Pärt klinkt. Met een paar welgekozen uitzonderingen daargelaten, bestaat het programma voornamelijk uit stukken zonder duidelijke lineaire opbouw: je hebt geen idee hoe lang het nog zal doorgaan. Maar tegelijkertijd verdwijn je in de klanken en hoop je dat het oneindig lang blijft klinken. Tot uiteindelijk tijdens het laatste stuk van JacobTV er duidelijk een climax aankomt die daarmee het einde van het concert aankondigt. Dit programma is een ode aan de melancholie, en aan de eeuwigheid. Ananta dus!

Let op! Om de Oosterse sfeer extra te versterken is dit een concert zonder stoelen. Je kan zelf kussentjes en dekentjes meenemen om zo op op relaxte wijze te genieten van het concert. Ben je fysiek niet in staat om op de grond te zitten en is het echt noodzakelijk voor je om op een stoel te hebben? Neem dan contact met ons op via kassa@grachtenfestival.nl o.v.v. 'zitplaats Indian Nights'.  

Voorafgaand aan het concert kun je bij de bar een drankje halen en deze mag mee de zaal in. Na het concert krijg je de mogelijkheid om een deel van het museum te bewonderen! Bij mooi weer wordt ook het VOC-schip opengesteld voor bezoekers van het concert. 

musici/ensembles

Ananta