De fiets geldt nog altijd als het meest flexibele en betrouwbare vervoermiddel in Amsterdam. We raden daarom iedereen ook aan hier zoveel mogelijk gebruik van te maken.

Alle locaties van het Grachtenfestival zijn ook bereikbaar per openbaar vervoer. Reis je vanuit een andere stad naar Amsterdam? Dan is reizen per trein veruit het beste alternatief.


Het Grachtenfestival is goed te bereiken met de trein. Koop je kaartje voor een NS zomertoer vooraf via NS.nl en reis met een speciale korting naar Amsterdam vanaf elk station in Nederland.

Door ProRail worden regelmatig spoorvernieuwingen uitgevoerd. Ga goed voorbereid op pad en check je reis vanaf 10 dagen voor vertrek de NS Reisplanner of de NS Xtra app. Kijk kort voor vertrek voor de meest actuele informatie en check ook alvast je terugreis.

 

Voor de meest actuele (verkeers)informatie, verwijzen wij je naar de volgende websites:
www.gvb.nl actuele informatie over het openbaar vervoer in Amsterdam.
https://www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer voor het actuele informatie over vervoer, parkeren en wegwerkzaamheden in Amsterdam.

Parkeren
Parkeren in het centrum van Amsterdam, € 20,- voor een hele dag parkeren.
Met de parkeeractie 20voor020 betaal je slechts € 20,- voor 24 uur parkeren. Je boekt online van te voren je parkeerplek via www.20voor020.nl en parkeert in de P1 Parking Amsterdam Centrum, naast het Centraal Station. Je parkeerplek is voor jou gereserveerd en je hoeft dus geen rekening te houden met eventuele drukte of een volle parkeergarages. Vanaf deze parkeergarage reis je eenvoudig verder naar de locaties waar het grachtenfestival plaats vindt.

Vaarwater App
Kom je per boot naar het Grachtenfestival? Download dan de Vaarwater app van Waternet (voor iPhone en Android). Hier vind je informatie over vaarroutes, maar ook actuele informatie over stremmingen.