Start voorverkoop 'Traviata remixed'

p e r s b e r i c h t

Amsterdam, 19 mei 2016

Start voorverkoop 'Traviata remixed'


De voorverkoop van 'Traviata remixed' start op donderdag 19 mei. 'Traviata remixed' is de nieuwste muziektheaterproductie van Operafront. Zaterdag 13 augustus beleeft het stuk zijn wereldpremière bij het Grachtenfestival in de Zuiveringshal West op de Westergasfabriek. Alexandra Flood vertolkt de rol van Violetta in 'Traviata remixed'. Foto: Ronald Knapp. Voor beeld in hoge resolutie klik hier.

Onder de bezielende leiding van bekroonde regisseur Lotte de Beer brengt Operafront een remix van Verdi's hartverscheurend mooie stuk. Het publiek wordt meegenomen in een wereld waarin trauma's worden weggefeest en zorgvuldig geconstrueerde levensleugens omver gegooid door de genadeloze realiteit. In deze 'Traviata' blijken arm en rijk meer dan ooit in verschillende werelden te leven en wordt de illusie dat we vrijzinnig over ieder taboe gegroeid zijn, keihard onderuit gehaald. Componist Moritz Eggert bewerkte de oorspronkelijke versie van 'La Traviata' en vertaalde de kracht van Verdi's muziek naar de 21e eeuw. Het aanwezige publiek maakt onderdeel uit van de voorstelling waarbij een live DJ de productie complementeert.

'Traviata remixed' vertelt het verhaal van Violetta, gespeeld door Alexandra Flood, een jonge aantrekkelijke vrouw die zich uit de goot van de seksindustrie heeft gewerkt en haar leven feestend doorbrengt. Haar hedonistische levensstijl heeft ook z’n keerzijde: een ernstige ziekte is als een sluipmoordenaar haar leven binnengedrongen en laat op gezette tijden zijn minst fraaie kant zien. Maar dan doet het echte geluk zich voor als zij de welgestelde jongeman Alfredo, vertolkt door Alessandro Scotto di Luzio, ontmoet.

Operafront bewerkte eerder met groot succes 'Così fan tutte' (2014) en 'La bohème' (2013). Beide voorstellingen waren te zien tijdens het Grachtenfestival. De producties oogstten lovende recensies tot ver over de grens – de bewerking van 'La bohème' door Operafront wist zelfs de New York Times te raken. Ook met ‘Così fan tutte’ in 2014 was het succes van Operafront ongekend in binnen- en buitenland.

'Traviata remixed' gaat op zaterdag 13 augustus in première en is daarna te zien van 14 t/m 18 augustus, met uitzondering van 15 augustus, in de Zuiveringshal op de Westergasfabriek. Kaarten voor 'Traviata remixed' zijn te koop via www.grachtenfestival.nl.

Op donderdag 16 juni wordt het complete programma van het Grachtenfestival bekendgemaakt. Op deze dag start tevens de reguliere kaartverkoop.


Noot voor de redactie:

Het Grachtenfestival is het podium voor jonge musici van over de hele wereld. Tijdens dit grootste klassiekemuziekfestival van Nederland trakteren zij jong en oud op unieke concerten. Tien dagen wervelend klassiek door heel Amsterdam.

Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam, is beschermheer van het Grachtenfestival.

Het Grachtenfestival 2016 vindt plaats van 12 t/m 21 augustus.


www.grachtenfestival.nl


www.facebook.com/grachtenfestival


@gfamsterdam


Noot voor de redactie, niet voor publicatie

Voor meer informatie:
Grachtenfestival
Wim van de Laak
t: 020 - 421 45 42
m: 06 - 21 27 81 10
e: pers@grachtenfestival.nl

Onze persmap is te downloaden via Dropbox.


Stichting Grachtenfestival | Rokin 75 | 1012 KL Amsterdam | t: 020 - 421 45 42 | e: pers@grachtenfestival.nl