##Bepaal eerst de gegevens van de bijbehorende persoon ##Indien het een bedrijf is worden de gegevens van de contactpersoon gebruikt #set($persoonId = $recipient.get('id')) ##set($usr = $persoonId) #set($usr = $engine.encode($recipient.get('id'))) #set($email = $recipient.get('email 1 (prive)')) #set($email2 = $recipient.get('email 2 (prive)')) #set($email3 = $recipient.get('email (werk)')) #if($email) #set($userEmail = $email) #elseif($email2) #set($userEmail = $email2) #elseif($email3) #set($userEmail = $email3) #end #set($gebruikersnaam = $recipient.get('gebruikersnaam')) #set($gebruikerwachtwoord = $recipient.get('wachtwoord')) #set($naam = $recipient.get('Naam'))
  
Mocht deze e-mail niet goed te lezen zijn, open dan deze deze link in uw browser

NIEUWSBRIEF 1 juli 2020

Introductie door directeur Marie-Luce Bree
Start kaartverkoop Grachtenfestival 2020


Introductie door directeur Marie-Luce Bree

Het lijkt een gewone nieuwsbrief, waarin we de start van onze kaartverkoop aankondigen. Maar sinds maart is niets meer ‘gewoon’, voor geen van ons. U kunt zich vast voorstellen hoe we de afgelopen maanden tussen hoop en vrees hebben voortgeploeterd, van persconferentie naar RIVM-update. Met de focus op wat er wel zou kunnen en mogen. We zijn voortdurend met de gemeente in gesprek gebleven over waar de ruimte zat. De ruimte om ook dit jaar een podium te kunnen bieden aan jong muzikaal talent en om daar zoveel mogelijk mensen van te kunnen laten genieten. Met de focus op veiligheid, voor musici, medewerkers en publiek.

Met trots en grote dankbaarheid naar al onze partners, presenteren wij u vandaag een rijk programma op onze website. In het aanbod van dit jaar zitten natuurlijk de geliefde bekende componisten, maar ook diverse eigen composities van klassiek tot moderne jazz, uit het Westen en ver daar buiten. U zult ontdekken dat er weer van alles in première gaat tijdens het festival en dat ook populaire reeksen zoals de oude bekende 'Jong Talent in de Oude Wester' en de nieuwe reeks 'Felix Meritis!' onderdeel uitmaken van ons programma.

We hebben ons best gedaan om ons aanbod zo divers mogelijk te maken en onze concertlocaties weer zo veel mogelijk door de hele stad te spreiden. U kunt in onze webshop kiezen tussen muziekgenres, maar u kunt ook een datum selecteren waarop u beschikbaar bent en u laten verrassen door wat er die dag speelt. Want het Grachtenfestival gaat, naast het genieten van de beste muziek door de nieuwe generatie, ook vooral over ontdekken. Het ontdekken van de jonge musici, de stad en wellicht uw eigen muzikale smaak. Ik wens u ongelofelijk veel plezier tijdens het (live!) bijwonen van onze concerten en hoop u (in persoon!) te ontmoeten tijdens het festival deze zomer. Want gelukkig mag en kan het weer! En wees er snel bij, want de capaciteit is dit jaar natuurlijk lager, waardoor wij rekenen op uitverkochte zalen.

Namens het Grachtenfestival-team, 

Marie-Luce Bree


Beeld: Marie-Luce Bree © Linda Stulic

 
 

Start kaartverkoop Grachtenfestival 2020

Ananse Orchestra o.l.v. Yannick Hiwat tijdens het Grachtenfestival 2019 © Melle Meivogel
Ananse Orchestra o.l.v. Yannick Hiwat in De Duif, waar we veelvuldig spelen, tijdens het Grachtenfestival 2019 © Melle Meivogel
Yannick Hiwat is tijdens de komende editie met zijn quintet te bewonderen in Felix Merites op vrijdag 14 augustus


Van 7 tot en met 16 augustus 2020 vindt de 23e editie van het Grachtenfestival plaats in Amsterdam. Gerenommeerde en opkomende muzikale talenten spelen klassieke muziek en jazz uit alle werelddelen en vormen samen een rijk programma. Vanaf vandaag, woensdag 1 juli, kun je jouw plek verzekeren en start de kaartverkoop.
 
Het Grachtenfestival gaat door en met veel trots mogen we nu ons programma aan jullie presenteren. In deze nieuwsbrief lichten we alvast een tipje van de sluier op met een aantal highlights uit ons programma. Hoewel er minder kaarten beschikbaar zijn dan vorige jaren, is het programma met ruim 80 concerten ook dit jaar divers, met klassieke muziek en jazz van over de hele wereld op 30 locaties door heel Amsterdam. Met trots presenteren we het programma van het Grachtenfestival 2020, waarbij ook diverse concerten gratis via live streaming gevolgd kunnen worden.

Wonder
Het thema van komende editie is Wonder en het wonder van de muziek krijgt in deze tijd een extra lading. Voor deze editie van het festival zullen diverse mijlpalen uit de afgelopen eeuwen gememoreerd worden, die de muziek gebracht hebben naar hoe we het nu beluisteren en beleven. Muziek staat niet stil, maar ontwikkelt zich en innoveert net als elke andere sector. Muziek gaat met zijn tijd mee en is soms zowel vooruitstrevend als tijdloos. We stimuleren de vooruitgang en koesteren de iconen uit het verleden. Wat een rijkdom, wat een diversiteit, wat een wonderbaarlijke wereld van muziek. Wat een wonder!

Het programma staat vanaf nu online en we lichten graag een paar pareltjes voor je uit: 

Meesterlijk!-reeks
In de sfeervolle Wintertuin van het Krasnapolsky Hotel presenteren Artist in Residence Emmy Storms en GrachtenfestivalPrijs-genomineerden Daan Boertien, Channa Malkin en Shin Sihan van 10 tot en met 13 augustus de Meesterlijk!-reeks: een avond met een gevarieerd programma van Keltische klanken tot avontuurlijke volksmelodieën naar innemende zangpartijen over moederschap en de duistere muziek van een door gedichten geïnspireerde Mahler.

Première-stukken
Ook dit jaar gaan er tijdens het Grachtenfestival betekenisvolle muziekstukken in première, zoals de muziektheatervoorstelling Within Time van het collectief House of Makers, waar de musici en makers zich lieten inspireren door de moeilijke tijden van corona. Tijn Wybenga ging vanuit zijn huiskamer de digitale dialoog aan met de bandleden van AM.OK voor zijn compositie-opdracht Het Wonder van Amsterdam. In het kader van de Opus Novum-serie stelt Kluster5 oude en nieuwe werken van Nederlandse bodem centraal in hun totaal-kunstwerk over het waarnemen van werkelijkheden. De vroeg-klassieke opera La Gara delle Grazie werd nooit eerder nieuw leven ingeblazen en dit jaar wordt het aangrijpende verhaal verteld door de jonge musici van het Das Neue Mannheimer Orchester onder leiding van de Canadese klavecinist Anders Muskens. En ten slotte nodigen we je uit bij de muzikale voorstelling Uit Einstein’s Vioolkist, over het muzikale verleden van Albert Einstein, gespeeld door het Delta Piano Trio en met grappige en ontroerende anekdotes verteld door Ab Nieuwdorp.

De Avond van de GrachtenfestivalPrijs
Op vrijdag 14 augustus vindt de Avond van de GrachtenfestivalPrijs plaats en zal een professionele jury, bestaande uit Frederike Berntsen (recensent Klassieke muziek, Trouw), Aart-Jan van de Pol (directeur Nederlands Vioolconcours) en Marlon Titre (afdelingshoofd Klassiek, Koninklijk Conservatorium Den Haag), bepalen wie van de eerdergenoemde genomineerden de GrachtenfestivalPrijs wint en daarmee het residentschap voor 2021 in de wacht sleept.

We kijken enorm uit naar het Grachtenfestival 2020 en hopen je daar te zien. Net als vorig jaar verschijnt er een festivalkrant als bijlage in het Parool op 11 juli en kan je, tegen betaling, ook hier de krant bestellen. Door de corona-crisis vragen we je aandacht voor ons bezoekersprotocol. Hoewel wij het dragen van een mondkapje niet verplichten, raden we wel aan er een te dragen tijdens onze concerten. Daarom kun je tijdens het bestelproces mondkapjes met ons logo aanschaffen. Deze zullen we voor je klaarleggen bij het bezoeken van het eerstvolgende concert. 

Wil je deze zomer als vrijwilliger aan de slag voor het festival? Klik dan hier voor meer informatie. 

 
 

Blijf op de hoogte

 
 
 
 
 

Disclaimer

Je ontvangt deze nieuwsbrief via het opgegeven e-mailadres: $userEmail. Deze nieuwsbrief is geautomatiseerd verstuurd; reageren via dit adres is niet mogelijk. Voor informatie kun je e-mailen naar info@grachtenfestival.nl.
Wil je geen nieuwsbrief meer ontvangen? Klik dan hier.