Media

Tex Gunning nieuwe voorzitter Stichting Grachtenfestival

Tex Gunning, CEO van LeasePlan Corporation N.V is de nieuwe voorzitter van de Stichting Grachtenfestival. Tex Gunning volgt Karel Vuursteen op, die voorzitter was sinds 2010. Daarmee heeft Karel Vuursteen de maximaal toegestane twee termijnen vol gemaakt. Tex Gunning heeft het voorzitterschap afgelopen maand overgenomen. Hij is voor een termijn van vier jaar benoemd.

Tex Gunning is CEO bij LeasePlan. Gedurende de eerste 25 jaar van zijn carrière werkte hij bij Unilever, waarvan de meeste jaren in Azië. Daarna heeft hij in Nederland diverse management functies vervuld. Zo was hij lid van de Raad van Bestuur van AkzoNobel en CEO bij Vedior en TNT.

Op de vraag waarom hij de rol heeft geaccepteerd als voorzitter van het festival antwoordt Tex: "Het Grachtenfestival is een enorm geschenk voor de duizenden bezoekers, de honderden artiesten en de geweldige stad Amsterdam. Dit festival verdient de steun van ons allen. Ik moedig dan ook iedereen aan ambassadeur te worden van het Grachtenfestival en hoop u allen daar te zien." Naast het Grachtenfestival ondersteunt Tex Het Concertgebouw Fonds, Holland Festival en Het Nationale Ballet.

Het bestuur van de Stichting Grachtenfestival bestaat verder uit Erik Gerritsen (penningmeester), Gina Dumfries, Job van Dooren en Ciel Stevens - Meewis.

meer media

Nieuwe noten voor Diamanda Dramm

17-01-2018 13:16

Diamanda Dramm is geen doorsnee violiste. Ze experimenteert met het instrument en is altijd op zoek
lees meer

Grachtenfestival trakteert Amsterdamse buurten op gratis concert

11-01-2018 11:00

Het Grachtenfestival trakteert het komende festival een aantal Amsterdamse buurten op een gratis
lees meer

Première installatie Luke Deane tijdens Grachtenfestival Weekend

07-12-2017 10:52

Melt Me Down (or The Campaign To Abolish Sonic Weapons) is een installatie van componist

lees meer

Finalisten Grachtenfestival Conservatorium Concours 2018 bekend

26-11-2017 19:16

Zes kandidaten, allen studerend aan de Nederlandse conservatoria, gaan door naar de finale van he

lees meer