Media

Tex Gunning nieuwe voorzitter Stichting Grachtenfestival

Tex Gunning, CEO van LeasePlan Corporation N.V is de nieuwe voorzitter van de Stichting Grachtenfestival. Tex Gunning volgt Karel Vuursteen op, die voorzitter was sinds 2010. Daarmee heeft Karel Vuursteen de maximaal toegestane twee termijnen vol gemaakt. Tex Gunning heeft het voorzitterschap afgelopen maand overgenomen. Hij is voor een termijn van vier jaar benoemd.

Tex Gunning is CEO bij LeasePlan. Gedurende de eerste 25 jaar van zijn carrière werkte hij bij Unilever, waarvan de meeste jaren in Azië. Daarna heeft hij in Nederland diverse management functies vervuld. Zo was hij lid van de Raad van Bestuur van AkzoNobel en CEO bij Vedior en TNT.

Op de vraag waarom hij de rol heeft geaccepteerd als voorzitter van het festival antwoordt Tex: "Het Grachtenfestival is een enorm geschenk voor de duizenden bezoekers, de honderden artiesten en de geweldige stad Amsterdam. Dit festival verdient de steun van ons allen. Ik moedig dan ook iedereen aan ambassadeur te worden van het Grachtenfestival en hoop u allen daar te zien." Naast het Grachtenfestival ondersteunt Tex Het Concertgebouw Fonds, Holland Festival en Het Nationale Ballet.

Het bestuur van de Stichting Grachtenfestival bestaat verder uit Erik Gerritsen (penningmeester), Gina Dumfries, Job van Dooren en Ciel Stevens - Meewis.

meer media

Wie wint dit jaar de GrachtenfestivalPrijs?

15-03-2018 14:51

Pianist Camiel Boomsma, celliste Maya Fridman en bariton Raoul Steffani zijn de genomineerden voor d
lees meer

Tubaïst Matthijs Leffers winnaar Grachtenfestival Conservatorium Concours

12-02-2018 11:19

Matthijs Leffers is de winnaar van het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2018.
lees meer

Grachtenfestival start met ‘Geef een Toegift’

07-02-2018 15:28

Het Grachtenfestival doet mee aan het project 'Geef een toegift', een initiatief van De Verenigde
lees meer

Lestari Scholtes nieuwe programmeur Grachtenfestival

06-02-2018 10:35

Lestari Scholtes wordt de nieuwe programmeur van het Grachtenfestival.
lees meer