Media

Winnaars Finale Grachtenfestival Jazz Competition 2024

Winnaars Finale Grachtenfestival Jazz Competition 2024
Winnaars Grachtenfestival Jazz Competition 2024: Giedra-Valente Quintet


Op de landelijke voorronde, op 28 januari 2024 in de Blue Note Zaal van het Conservatorium van Amsterdam, werden 6 finalisten geselecteerd. Tijdens de finale op 24 maart 2024 in het Zonnehuis namen deze zes ensembles van diverse Nederlandse conservatoria het tegen elkaar op om de winst van de Vakjuryprijs, de Grachtenfestival Jazzmeester Prijs en de Runner-Up Prijs.  

Giedra-Valente Quintet is de trotse winnaar van de Vakjuryprijs van de Grachtenfestival Jazz Competition 2024! 

De jury zei over het ensemble: “Giedra-Valente Quintet bestaat uit hele technische individuele spelers die hun instrument helemaal door hebben. Daarnaast hebben ze fantastische swing en time!''

Het Giedra-Valente Quintet is een dynamisch en innovatief jazzensemble dat inspiratie haalt uit legendarische groepen zoals het Miles Davis Quintet en het Wayne Shorter Quintet. Terwijl ze eer betonen aan de Hard Bop traditie, verkennen ze ook nieuwe gebieden met hun kenmerkende stijl. Hun muziek wordt gekenmerkt door boeiende melodieën, rijke harmonieën, ingewikkelde ritmes en moedige solo's met onverwachte wendingen. Bestaande uit getalenteerde musici uit Litouwen, Portugal, Kazachstan, Denemarken en Italië, brengt elk lid hun unieke achtergrond en artistieke flair in, resulterend in een gevarieerde en boeiende muzikale ervaring.

Het Juju Young Lee Quartet heeft de Grachtenfestival Jazzmeester Prijs gewonnen, zij winnen een masterclass en optreden samen met Ronald Snijders tijdens de 27ste editie van het Grachtenfestival.  

“Juju Young Lee Quartet zoekt echt naar een nieuwe richting en ik ben benieuwd welke richting we samen op kunnen gaan”. Aldus Ronals Snijders. 

De Runner-Up Prijs is gewonnen door ATMA. 

Hierover zegt de jury: “ATMA is heel puur en oprecht en de composities zijn heel kleurrijk en spannend.”

De jury heeft besloten een eervolle vermelding uit te reiken aan de talentvolle band Citrus Blossom vanwege hun inzet en enthousiasme. Ze hopen in de toekomst meer van hun te zien!

De vakjury van de Grachtenfestival Jazz Competition 2024 bestond uit: jury-voorzitter Sander Grande (programmeur voor het North Sea Jazz Festival), Raluca Baicu (programmeur De Doelen, BIRD en North Sea Round Town), Ronald Snijders (fluittist), Kika Sprangers (saxofonist en componist) & jury-secretaris David Grütter (programmeur Grachtenfestival).

De Grachtenfestival Jazz Competition is mogelijk gemaakt door de van Bijleveltstichting. 

meer media

Open Call: Win een concert tijdens het Grachtenfestival 2024

Open Call: Win een concert tijdens het Grachtenfestival 2024

13-03-2024 09:57

lees meer
Vacature Logistiek Producent

Vacature Logistiek Producent

05-03-2024 14:49

lees meer
Grachtenfestival Jazz Competition finale 2024

Grachtenfestival Jazz Competition finale 2024

15-02-2024 17:02

lees meer
12 buurten winnen een gratis toegankelijk BUURTconcert

12 buurten winnen een gratis toegankelijk BUURTconcert

13-02-2024 16:46

lees meer