Media

Vacature directeur Grachtenfestival

Vacature directeur Grachtenfestival
Slotconcert Nieuwmarkt met Jungle by Night © Melle Meivogel


Grachtenfestival:

Het Grachtenfestival is het grootste klassieke muziekfestival van Nederland en richt zich volledig op de presentatie en ontwikkeling van jong talent en jonge professionals in klassieke muziek en jazz, in de leeftijd tot 35 jaar. Sinds de eerste (vierdaagse) editie in 1998 is het festival uitgegroeid tot een zelfstandig tiendaags festival, dat draait om ontdekkingen. Van het muzikale talent en de (groeiende) stad en metropoolregio Amsterdam.

Het Grachtenfestival is een van de grootste concertorganisatoren van Nederland met jaarlijks ruim 250 concerten, voorstellingen en een randprogrammering met radio-uitzendingen, workshops en lezingen, bij voorkeur op meer dan 100 verschillende locaties. Het festival is steeds vaker coproducent van nieuwe voorstellingen, geeft compositie-opdrachten en organiseert een eigen Concours (GCC) en jazz competition (GJC).

De organisatie bestaat uit een kernteam van 5 medewerkers en gecommitteerde freelancers die het hele jaar voor het Grachtenfestival werken. Het team breidt zich in de loop van het seizoen uit met flexkrachten en vrijwilligers tot een totaal van ca. 150 medewerkers tijdens het festival in augustus. Het budget bedraagt ongeveer € 1,3 miljoen per jaar en bestaat uit een mix van subsidies, private bijdragen, partnerships en publieksinkomsten.

Het Grachtenfestival zoekt per 1 september een:

Directeur
1,0 fte

Als directeur ben je verantwoordelijk voor beleid, strategie, financiën, personeel en het totaal aan activiteiten van het Grachtenfestival. Je zet je vol energie in voor een innovatief programma, aansprekende presentatie en een groot en divers publieksbereik. Je bent het boegbeeld van het Grachtenfestival en geeft op enthousiasmerende wijze leiding aan het team van vaste medewerkers, freelancers en vrijwilligers. De directeur rapporteert aan het bestuur.

Taken en verantwoordelijkheden
    Je ontwikkelt beleid in de vorm van (meerjaren)plannen en begrotingen. Je vertaalt het beleid in een praktisch uitvoerbare strategie.
    Je bent verantwoordelijk voor de financiële planning en control en zorgt samen met de zakelijk medewerker voor efficiënte werkprocessen.
    Je draagt zorg voor effectieve fondsenwerving, zowel op het gebied van publieke als private bijdragen. De private bijdragen zijn ondergebracht in twee separate stichtingen voor bedrijven en ambassadeurs.
    Je geeft leiding aan een team van 5 vaste medewerkers en gecommitteerde freelancers en indirect aan een grote groep van flexkrachten en vrijwilligers die zich bezig houden met de uitvoering van de activiteiten.
    Je onderhoudt een breed netwerk van subsidiegevers, fondsen, overheden, samenwerkingspartners en andere stakeholders.
    Je zorgt samen met de programmeurs en producenten voor de programmering en uitvoering van een aansprekend geheel aan activiteiten op uiteenlopende locaties in Amsterdam.

Wat breng je mee?
    Stevige managementervaring, bijvoorbeeld in een culturele of evenementenorganisatie met een complexe stakeholderomgeving.
    Expertise op het gebied van financiën, bedrijfsvoering, marketing en programmering.
    Ervaring met fondsenwerving en development. Je bent creatief en tactisch in het ontwikkelen van partnerships.
    Een sterk netwerk in Amsterdam, bij voorkeur op het gebied van cultuur en/of muziek. Je bent sociaal en beweegt je makkelijk in verschillende werelden van cultuur, bedrijfsleven en politiek.
    Een combinatie van strategisch denken en praktisch aanpakken. Je bent besluitvaardig en kan snel schakelen tussen strategie en uitvoering.
    Ondernemerschap. Je durft te innoveren en herkent kansen voor nieuwe samenwerkingen, financieringsmogelijkheden en publieksbereik.
    Een open, flexibele en stressbestendige persoonlijkheid. Je brengt structuur en rust in een soms hectische omgeving en bent in staat teams en mensen te verbinden.
    Liefde voor muziek en een sterke drive om jong talent en een diversiteit aan publieksgroepen bij elkaar te brengen.
    Je woont bij voorkeur in (de directe omgeving van) Amsterdam.

Wat bieden wij?
    Een unieke kans om met een klein, betrokken team verder te bouwen aan het grootste klassieke muziekfestival van Nederland.
    Veel ruimte voor innovatie en ondernemerschap.
    Een inspirerende werkplek in hartje Amsterdam.
    Een marktconform salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Procedure
De werving- en selectieprocedure wordt begeleid door cultureel searchbureau Marina Wijn Consultants. Contactpersoon voor deze vacature is Maartje Broekhans. Wij ontvangen je sollicitatie (CV en motivatiebrief) graag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk zondag 7 mei 2023 via info@maartjebroekhans.nl.

Er zal een referentiecheck plaatsvinden en een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Aanvullende informatie
Extra informatie is te vinden op www.grachtenfestival.nl. Voor vragen kan je contact opnemen met Maartje Broekhans: 0618254470, info@maartjebroekhans.nl.

Je reactie is zeer welkom
Ben jij of ken jij een mogelijke kandidaat voor deze functie, neem dan contact op met Maartje Broekhans.

meer media

Grachtenfestival Jazz Competition finale 2024

Grachtenfestival Jazz Competition finale 2024

15-02-2024 17:02

lees meer
12 buurten winnen een gratis toegankelijk BUURTconcert

12 buurten winnen een gratis toegankelijk BUURTconcert

13-02-2024 16:46

lees meer
Winnaars Grachtenfestival Conservatorium Concours 2024 bekend

Winnaars Grachtenfestival Conservatorium Concours 2024 bekend

13-02-2024 11:49

lees meer
Grachtenfestival Conservatorium Concours Finale 2024

Grachtenfestival Conservatorium Concours Finale 2024

06-02-2024 12:03

lees meer