Media

Concerten genomineerden GrachtenfestivalPrijs 2023

Concerten genomineerden GrachtenfestivalPrijs 2023
Genomineerden GrachtenfestivalPrijs 2023 © Mariet Dingemans


Harpist Joost Willemze, sopraan Sabra El Bahri-Kahtri en violiste Emma Roijackers zijn genomineerd voor de GrachtenfestivalPrijs 2023. Zij mogen elk een avond programmeren in de Wintertuin van Anantara Grand Hotel Krasnapolsky. Deze concerten, op 14, 15 en 16 augustus, worden gepresenteerd door Ab Nieuwdorp, presentator van De Klassieken op NPO Radio4 en artistiek adviseur van het Grachtenfestival. 

Sopraan Sabra El Bahri-Kahtri is de eerste van drie genomineerden voor de GrachtenfestivalPrijs die zich presenteert tijdens de serie Meesterlijk!. Sabra is van alle markten thuis en laat ons in een veelzijdig programma zien wat zij als Artist in Residence zou bieden. Van klassiek tot Arabische muziek en van jazz tot Jacques Brel: we maken het tijdens deze avond allemaal mee. Sabra brengt enkele van haar favoriete musici mee: Sophie Hulshoff op piano, cellist Diederik Smulders en op de qanun het jonge talent Mohamed-Amine el Korchi. 

Violiste Emma Roijackers is de tweede genomineerde voor de GrachtenfestivalPrijs 2023 die je hoort in de serie Meesterlijk! In de prachtige Wintertuin van Grand Hotel Krasnapolsky presenteert zij een kleurrijk programma waarmee ze laat zien waarom zij de nieuwe Artist in Residence van het Grachtenfestival 2024 zou kunnen worden. Emma neemt voor dit concert muzikale vrienden uit binnen- en buitenland mee en opent spectaculair met de African Suite van Wim Henderickx, voor viool en slagwerk. Via de soms vervreemdende muziek van Schnittke in diens Pianotrio en de exotische klanken in Debussy’s Vioolsonate komen we uit bij een van de meest geliefde werken voor piano en viool: de innemende 3e Vioolsonate van Johannes Brahms.

Wie de harp alleen associeert met fijne salonmuziek komt deze avond bedrogen uit. Harpist Joost Willemze neemt je mee naar een wijd spectrum aan klanken zoals je de harp nog niet eerder hebt gehoord. Hij giet harp-klassiekers in een nieuw jasje in een opvallende samenwerking met het Dokwerk Saxophone Quartet en creëert een wereld met klankuitersten in een samenwerking met live electronics-artiest Soheil Shayesteh. 

Voorafgaand aan deze concerten biedt het Grand Café van hotel Krasnapolsky een speciaal diner aan voor de Grachtenfestivalbezoekers. Reserveer HIER je tafel.

meer media

Het Grachtenfestival zoekt talent voor de Grachtenfestival Jazz Competition 2024!

Het Grachtenfestival zoekt talent voor de Grachtenfestival Jazz Competition 2024!

07-11-2023 13:29

lees meer
Slotconcert

Slotconcert

19-08-2023 16:55

lees meer
Joost Willemze is de nieuwe Artist in Residence

Joost Willemze is de nieuwe Artist in Residence

18-08-2023 22:56

lees meer
Je laatste kans om een Grachtenfestival-concert te bezoeken!

Je laatste kans om een Grachtenfestival-concert te bezoeken!

18-08-2023 18:00

lees meer