Media

Bijzondere concerten tijdens het Grachtenfestival

Tim Wes tijdens het Grachtenfestival 2021 © Kirsten van Santen

Het Grachtenfestival team licht graag enkele bijzondere concerten toe, waar je kunt genieten van muziek en ontbijt, borrel, uitgaan, film en diner.  

We beginnen met de première van ‘Small World’ in Eye op zat 13 en zon 14 aug. Componist en maker Camiel Jansen brengt in samenwerking met het vermaarde Asko|Schönberg onder leiding van Clark Rundell een ware filmsymfonie: tijdens deze voorstelling komen film en livemuziek samen. In de speciaal voor het Grachtenfestival gemaakte 'Small World' word je meegenomen in de wereld van Sem de Muis en zijn muzikale avonturen. Leuk voor jong en oud! 

Op zaterdagavond naar de Paradiso, wie wil dat niet? Multitalent Tim Wes kreeg van het Grachtenfestival de jaarlijkse compositieopdracht toebedeeld. Hij creëerde Holding Hands, a Tim Wes Experience: een zeer bijzondere première op 13 aug over verbinding en samenwerken, een 9-koppige band treedt op samen met nog 3 gastartiesten en de bar blijft open! 

Begin je zondagochtend met de mooiste muziek in een van de mooiste locaties van Amsterdam. Op zondag 14 aug met Marti Mitjavila (winnaar van de Grachtenfestival Jazz Competition van 2022) en zondag 21 aug met het Ildo Nandja Trio organiseren we om 11u ‘s morgens een concert in de unieke art-deco zaal van het Hotel Sofitel Legend The Grand. Met goede koffie!  

Op vrijdag 19 aug organiseert het Intercontinental Ensemble samen met topcellist Benjamin Kruithof een muzikale vrijdagmiddagborrel in het Olympisch Stadion in Amsterdam Zuid. Het enige dat je zelf moet doen, is een kaartje kopen, picknick kleed regelen en koude drankjes in je coolbox meenemen. 

Alexander Warenberg koos Markt Centraal voor zijn slotconcert op 20 aug. Samen met maar liefst 13 muzikale vrienden, violen, altviolen, cellisten en een contrabas brengt hij Grieg, Haydn en Sibelius terwijl het publiek geniet van een diner. Perfecte zaterdagavond combinatie vinden wij. 

meer media

De 25e editie van het Grachtenfestival is begonnen!

13-08-2022 14:38

lees meer

Openingsconcert Grachtenfestival en lancering Sloterplas Live op 12 augustus

09-08-2022 00:00

lees meer

Openingsconcert Sloterplas Live

02-08-2022 12:52

lees meer

Geliefde en vertrouwde plekken

28-07-2022 11:52

lees meer