Media

Winnaars GCC 2021Afgelopen zondag, 14 februari 2021, vond het jaarlijkse Grachtenfestival Conservatorium Concours plaats. Zes talentvolle kandidaten lieten het beste van zichzelf horen, waarna uiteindelijk het Dianto Reed Quintet de Vakjuryprijs wist te bemachtigen.

De vakjury, bestaande uit Annebeth Webb, Giuliano Sommerhalder, Frederike Berntsen, Gwylim Janssens en juryvoorzitter Frank van den Brink, hanteerde verschillende criteria om de musici te toetsen. Frank van den Brink vertelt: "In eerste instantie [draait het om] muzikaliteit en of er een sterk concept aan de voorstelling ten grondslag ligt. Uiteindelijk gaat het om wie het meest uniek en onvervangbaar is". Het Dianto Reed Quintet bracht een programma waarin natuur, circus en tango op een speelse manier met elkaar verbonden werden. Ze maakten indruk op de jury door hun flexibiliteit in spel, het excellente samenspel, alles uit het hoofd te spelen én door dit alles te voorzien van een boeiende theatrale choreografie.

Het ensemble bestaat uit vijf studenten van het Conservatorium van Amsterdam: María Gonzalez Bullón (hobo), María Luisa Olmos Ros (klarinet), Ovidi Martí Garasa (altsaxofoon), Erick Rojas Toapanta (basklarinet) en María Losada Burgo (fagot). De naam van het Dianto Reed Quintet verwijst naar de universele taal Esperanto en betekent ‘Anjer’. Het is een link naar de universaliteit van muziek, als ook naar de Mediterranee, de streek waar zowel de musici als de anjer vandaan komen.

Zondag 28 februari om 18.15 uur zijn zij te gast bij Podium Witteman op NPO 2 waar ze een deel van hun programma uit de finale zullen spelen. 

Joost Willemze (harp), Conservatorium van Amsterdam, en Gerbrich Greidanus (eufonium), Hanzehogeschool Prins Claus Conservatorium, kregen van de jury beide een speciale Eervolle Vermelding vanwege hun indrukwekkende presentatie en goede instrumentbeheersing. Al deze musici zullen op het Grachtenfestival van 2021 (13 t/m 22 augustus) te zien en te horen zijn.

meer media

Wij zoeken een nieuwe collega: Assistent kaartverkoop (0.5/0.8 FTE)

09-06-2022 14:18

lees meer

Eerste jubileumconcert in de verkoop!

25-05-2022 10:52

lees meer

Succesvolle oproep Buurtconcerten!

22-04-2022 14:20

lees meer

Genomineerden GrachtenfestivalPrijs 2022

22-04-2022 13:26

lees meer