Media

Winnaars Finale eerste editie Grachtenfestival Jazz Competition

In 2021 organiseert het Grachtenfestival voor het eerst een eigen jazz competitie. In navolging van achttien edities van het Grachtenfestival Conservatorium Concours krijgen jonge jazzmusici nu ook de mogelijkheid om te strijden om een prijs tijdens de Grachtenfestival Jazz Competition. In een jaar waarin het voor jonge artiesten lastig is om een podium te krijgen, is het extra belangrijk dat zij door meer kenners dan alleen hun docenten worden gezien. Op zondag 6 juni namen zes ensembles van diverse conservatoria in Nederland het tegen elkaar op om de winst van de Vakjuryprijs en de Denise Jannah Award. De winnaars krijgen een podium tijdens het zomerfestival.   

Vakjury 
De vakjury, bestaande uit Frank van Berkel, Vincent Henar, Benjamin Herman, Denise Jannah en Bert Vuijsje was zeer onder de indruk van het Ben Fitzpatrick Quintet en daarmee wonnen zij de Vakjuryprijs. Juryvoorzitter Frank van Berkel: ‘The music was felt in the heart. The bandleader was leading the band personally and musically. It was grooving, driving, forcing.’ Tijdens het festival zijn ze te zien op 22 augustus om 14:00 uur en 16:00 uur in de Hermitage in Amsterdam.   

Ook de Denise Jannah Award werd uitgereikt aan het Ben Fitzpatrick Quintet, afgevaardigd door het Conservatorium van Amsterdam. Dat betekent dat deze band een concert samen met Denise Jannah zal geven op woensdag 18 augustus om 20:00 in de Duif in Amsterdam. Denise Jannah: ‘We will perform together at the festival and blend our energy, hearts and souls’.

Winnaar Vakjuryprijs & Denise Jannah Award Grachtenfestival Jazz Competition 2021 © Lianne Creemers
Winnaar Vakjuryprijs & Denise Jannah Award Grachtenfestival Jazz Competition 2021 © Lianne Creemers 
 
Omdat beide prijzen van de Grachtenfestival Jazz Competition 2021 naar dezelfde band gingen heeft de jury nog een eervolle vermelding gemaakt. Het José Ángel Lorente Quintet, studerend aan het Conservatorium Maastricht, ontving ook lovende woorden van de voltallig jury. Dat betekent dat ook zij een plek zullen krijgen tijdens het Grachtenfestival dat dit jaar plaatsvindt van 13 t/m 22 augustus. De finale vond plaats in Studio 150 Bethlehemkerk en de livestream is in zijn geheel terug te kijken via het YouTube-kanaal van het Grachtenfestival. 
 

meer media

Het Grachtenfestival is op zoek naar jouw binnentuin!

27-05-2021 14:27

lees meer

De Grachtenfestival Jazz Competition finale

27-05-2021 14:23

lees meer

Het Grachtenfestival gaat door deze zomer!

27-05-2021 14:13

lees meer

Open call: win een concert op het Grachtenfestival in Studio150!

25-05-2021 14:28

Ben jij een jonge musicus met een uitdagend idee? Geef je dan nu op voor deze open call!
lees meer