Media

Nieuwe Noten voor Duo Ebano

Nieuwe Noten voor Duo Ebano


Nieuwe Noten voor Duo Ebano

Call for works voor composities voor Duo Ebano (klarinet en piano/seaboard)

Ben jij een componist tussen de 10 en 35 jaar oud? Woon of studeer je in Nederland en wil je dat jouw muziek wordt gespeeld op het Grachtenfestival, Gaudeamus Muziekweek en November Music? Lees dan verder!

Schrijf voor Duo Ebano

Duo Ebano, bestaande uit Marco Danesi (klarinet/basklarinet) en Paolo Gorini (piano/seaboard MIDI-controller), is een dynamisch duo dat na het doorspitten van het klassieke en het romantische repertoire, nu zijn zinnen gezet heeft op nieuwe muziek. Het duo viel onder andere in de prijzen bij het Podia Klassiek concours 2016 en het Storioni Toonzaal concours 2017. Voel jij je uitgedaagd om een vernieuwend werk voor klarinet of basklarinet en piano of seaboard te schrijven? Duo Ebano is benieuwd naar jouw ideeën.

Het Grachtenfestival, Gaudeamus en November Music nodigen jonge componisten uit een nieuwe compositie te schrijven voor (bas)klarinet en piano/seaboard. Stuur een compositieschets in met een maximale lengte van één minuut. Wij ontvangen graag bladmuziek/PDF én een midi-file. Uit de inzendingen wordt een eerste selectie gemaakt voor de Reading Sessions. Tijdens deze sessie worden alle geselecteerde schetsen gespeeld door Duo Ebano, met aanwezigheid van alle componisten.

En dan?
Zijn de Reading Sessions een succes en wil Duo Ebano verder met jou aan de slag? Dan krijg je de gelegenheid om je compositie verder uit te werken. Het stuk zal minimaal drie keer worden uitgevoerd en beleeft de première tijdens het Grachtenfestival. Daarnaast zal het ook nog tijdens de Gaudeamus Muziekweek en November Music ten gehore worden gebracht!

Nieuwe Noten Online Q&A

De Q&A sessie zal online plaats vinden op 3 maart tussen 11:00 en 12:00 uur. 
Opgeven kan via l.scholtes@grachtenfestival.nl 

26 Februari 2021: uiterlijke datum voor opgeven voor de Q&A sessie
3 maart 2021: 11.00-12.00 Q&A sessie met Duo Ebano 
11 april 2021: Deadline call
8 Mei 2021: Reading Sessions in Splendor Amsterdam 
1 juli 2021: Deadline van de definitieve partituur
13-22 augustus 2021: Première tijdens het Grachtenfestival, Amsterdam
September 2021: Tweede uitvoering tijdens de Gaudeamus Muziekweek, Utrecht 
November 2021: Derde uitvoering tijdens November Music, ‘s-Hertogenbosch

 

 

Bij het Grachtenfestival begint alles met muziek. Jonge musici van over de hele wereld verrassen je met hun eigen muzikale verhaal. Met heel Amsterdam als prachtig decor. Door de combinatie van locatie en repertoire wordt klassieke muziek en jazz, uitgevoerd op hoogstaand niveau, op een toegankelijke manier gepresenteerd. Dat maakt het Grachtenfestival een unieke ervaring voor bezoekers en musici.

Gaudeamus presenteert nieuwe muziek van jonge muziekpioniers en organiseert het nationaal en internationaal gerenommeerde festival Gaudeamus Muziekweek (het oudste muziekfestival van Nederland), diverse concertseries en coproducties. Ook reikt Gaudeamus ieder jaar de Gaudeamus Award uit aan een veelbelovende jonge componist. Gaudeamus stimuleert zo het talent van morgen, voorbij hokjes, genres en kaders.

November Music gaat dwars door genres heen met muziek van nu door de makers van nu. Het festival laat de laatste muzikale ontwikkelingen zien waarbij makers en componisten putten uit hedendaags gecomponeerde muziek, jazz, new world music, muziektheater, visual music, electronics & soundscapes en geluidsinstallaties.

meer media

Het Grachtenfestival zoekt talent voor de Grachtenfestival Jazz Competition 2024!

Het Grachtenfestival zoekt talent voor de Grachtenfestival Jazz Competition 2024!

07-11-2023 13:29

lees meer
Slotconcert

Slotconcert

19-08-2023 16:55

lees meer
Joost Willemze is de nieuwe Artist in Residence

Joost Willemze is de nieuwe Artist in Residence

18-08-2023 22:56

lees meer
Je laatste kans om een Grachtenfestival-concert te bezoeken!

Je laatste kans om een Grachtenfestival-concert te bezoeken!

18-08-2023 18:00

lees meer