Media

Het Grachtenfestival gaat door deze zomer!

Gelet op de ontwikkelingen rondom het coronavirus en de aangekondigde versoepelingen, heeft het Grachtenfestival besloten het muziekfestival deze zomer definitief door te laten gaan! Net als in 2020 zullen bezoekers (en medewerkers en musici) op veilige wijze de diverse concerten live kunnen bijwonen. Het festival vindt plaats van 13 tot en met 22 augustus en uiteraard zullen we rekening houden met de dan geldende maatregelen voor voorstellingen. 


Het thema van het festival is dit jaar is 'Luister! Muziek als protest'. Muziek brengt over wat met woorden niet kan, en soms ook niet mag: beweging, strijd, affect. Met muziek laten we mensen echt luisteren en brengen we een boodschap over. We laten ons inspireren door het verborgen en openlijk protest en verzet dat verwerkt is in klassieke muziek en jazz. Van eeuwen terug tot vandaag de dag en van over de hele wereld. 


Achter de schermen zijn we druk bezig om een prachtig programma samen te stellen. Deze zomer zullen in elk geval violist Shin Sihan (Artist in Residence 2021), pianiste Yang Yang Cai, klarinettist Jelmer de Moed, cellist Alexander Warenberg (genomineerden voor de GrachtenfestivalPrijs 2021) en ud-speler, componist en zanger Nawras Altaky (compositieopdracht) te horen zijn op het Grachtenfestival, samen met bijna 400 andere musici. Ook dit jaar spelen we in buurthuizen, bibliotheken en vijfsterrenhotels, maar ook in de A’DAM Toren, Carré, Podium Mozaïek en Theater De Meervaart. We kunnen niet wachten tot we het volledige programma kunnen delen en kijken er naar uit om ook deze zomer samen te kunnen genieten van muziek! 
 
De kaartverkoop opent op donderdag 1 juli en op zaterdag 3 juli is de Grachtenfestivalkrant te verkrijgen als zaterdagbijlage bij Het Parool. Word nu Ambassadeur van het Grachtenfestival en maak gebruik van de exclusieve voorverkoop.

meer media

Winnaars Finale eerste editie Grachtenfestival Jazz Competition

07-06-2021 16:41

Op zondag 6 juni namen zes ensembles van diverse conservatoria in Nederland het tegen elkaar op.
lees meer

Het Grachtenfestival is op zoek naar jouw binnentuin!

27-05-2021 14:27

lees meer

De Grachtenfestival Jazz Competition finale

27-05-2021 14:23

lees meer

Open call: win een concert op het Grachtenfestival in Studio150!

25-05-2021 14:28

Ben jij een jonge musicus met een uitdagend idee? Geef je dan nu op voor deze open call!
lees meer