Media

Het Grachtenfestival 2021 is van start!

Opening Grachtenfestival 2021 - Melle Meivogel

Gisteravond is in de prachtige grote zaal van Pathé Tuschinski de 24e editie van het Grachtenfestival officieel van start gegaan. Onder regie van Jorinde Keesmaat stelde programmeur Lestari Scholtes een concert samen waarin diverse hoofdrolspelers van dit jaar de diversiteit van het festival belichaamden. Centraal stond het festivalthema van dit jaar: Luister! Muziek als protest. Musici zoals de Artist in Residence Shin Sihan, traden op met de drie genomineerden voor de GrachtenfestivalPrijs: Jelmer de Moed, Yang Yang Cai en Alexander Warenberg. Maar ook met jazz-talent Luyi van der Lingen en Lucas Santana en zijn band, ud-speler en componist Nawras Altaky en Alexander de Bie die met zijn orgelspel de zaal betoverde. Al deze musici en nog ruim 400 anderen zijn de komende 9 dagen te zien en te horen op 90 locaties door de hele stad (en in Almere, Lelystad, Zaandam en Amstelveen).
 
Met steun van velen is er ook dit jaar een manier gevonden om corona-proof en op veilige wijze voor bezoekers en musici concerten te organiseren. Van vermaarde componisten tot nieuwe muziekvoorstellingen en van klassiek tot jazz uit alle werelddelen; er is voor elk wat wils. Zoals men van het Grachtenfestival gewend is, en dus ook dit jaar, waarin we dankzij de anderhalve meter afstand alsnog ruim 200 concerten kunnen organiseren voor een live publiek.  
 
Naast deze concerten, kan men vrijwel elke dag een concert gratis via livestream bij wonen en zijn er 15 besloten concerten georganiseerd voor bewoners, bijvoorbeeld van appartementencomplexen, hofjes en zorgcentra. De organisatie raadt aan de Grachtenfestival-app (GRCHTNFSTVL) te downloaden. Hierop is per dag zichtbaar hoeveel kaarten er nog beschikbaar zijn voor welke concerten en hoe ver deze fysiek plaats vinden van de eigen, huidige locatie.
 

meer media

Succesvolle 24e editie van het Grachtenfestival

23-08-2021 16:43

lees meer

Nieuwe reeks: Vertelconcerten

06-08-2021 11:21

lees meer

Nieuwe locaties

28-07-2021 00:00

Nieuwe locaties
lees meer

Brunch - Lunch - Diner

22-07-2021 14:44

lees meer