Media

Eerste editie Grachtenfestival Jazz Competition

Eerste editie Grachtenfestival Jazz Competition


In 2021 organiseert het Grachtenfestival voor het eerst een eigen jazz competitie. Met de introductie van de Grachtenfestival Jazz Competition (GJC) breiden wij onze scouting en ontwikkelingstrajecten van muzikaal talent verder uit. Na achttien succesvolle edities van het klassieke conservatorium concours krijgen nu ook jonge jazzmusici de mogelijkheid om te strijden om een prijs. 
 
In een jaar waarin het voor jonge artiesten lastig is om een podium te krijgen, is het extra belangrijk dat zij door meer kenners dan alleen hun docenten worden gezien. Deze mogelijkheid is dan ook ten volle benut tijdens de voorrondes van het GJC op 27 maart. Daarin namen de beste studenten van zeven grote conservatoria het tegen elkaar op voor een bekwame vakjury. Van de dertien deelnemers hebben er zes een plek in de finale van de Grachtenfestival Jazz Competition gekregen, welke op 6 juni zal plaatsvinden in Studio 150 Bethlehemkerk in Amsterdam Noord. Deze zal live via onze socials te volgen zijn. 
  
Met trots presenteren wij onze allereerste vakjury: Frank van Berkel, hoofdprogrammeur van het BIMHUIS, zal de rol van juryvoorzitter vervullen. Daarnaast Denise Jannah, ofwel ‘the Dutch Lady of Jazz’. Als zangeres won ze talrijke prijzen waaronder twee Edisons en een gouden Orpheus. Vincent Henar neemt plaats als derde jurylid. Henar is de oprichter en bassist van Fra Fra Sound, die sinds de jaren ’80 een Afro-Caribische stempel drukt op de Nederlandse jazz scene. Hij zet zich veelvuldig in voor muziekeducatie van jongeren in Nederland.    
 
Er zijn drie prijzen te vergeven. Het begint met de Vakjuryprijs. De winnaar van de Vakjuryprijs zal in seizoen 2021/2021 een serie concerten mogen geven in enkele grote theaters en muziekzalen in het land. Als tweede is er de Publieksprijs. De winnaar van de publieksprijs zal optreden in een radioprogramma. Tevens verdienen deze twee winnaars een optreden op de aankomende editie van het Grachtenfestival. De derde prijs is de Denise Jannah Award. Deze wordt uiteraard door haarzelf uitgereikt. De winnaar van deze prijs krijgt een workshop van Jannah en zal samen met haar een concert geven tijdens het Grachtenfestival 2021. 

meer media

Winnaars Finale Grachtenfestival Jazz Competition 2024

Winnaars Finale Grachtenfestival Jazz Competition 2024

19-03-2024 14:31

lees meer
Open Call: Win een concert tijdens het Grachtenfestival 2024

Open Call: Win een concert tijdens het Grachtenfestival 2024

13-03-2024 09:57

lees meer
Vacature Logistiek Producent

Vacature Logistiek Producent

05-03-2024 14:49

lees meer
Grachtenfestival Jazz Competition finale 2024

Grachtenfestival Jazz Competition finale 2024

15-02-2024 17:02

lees meer