Media

Op het Grachtenfestival kon deze zomer weer genoten worden van live muziekYannick Hiwat Quintet in Felix Meritis © Melle Meivogel

Wat was dit een bijzondere editie van het Grachtenfestival. In vele opzichten was het festivalthema Wonder meer aanwezig dan vooraf ooit bedacht. Het bleek een Wonder dat we wel een festival konden organiseren, een Wonder dat er fysiek publiek bij mocht en een Wonder dat u allen zo enthousiast reageerden dat meer dan de helft van alle kaarten al voor het festival uitverkocht waren. 

Met veel trots kijken we terug op 10 succesvolle dagen, waarin ons team van ruim 100 festivalmedewerkers u op tenminste anderhalvemeterafstand bij elk concert welkom heeft geheten. Uw begrip en geduld omtrent de nieuwe protocollen was fantastisch en van de 8 liter handgel is nog weinig over. Vanwege het verbod op evenementen in de openbare ruimte tot 1 september, hebben wij in juni moeten besluiten de concerten naar binnen te verplaatsen, een beslissing die nog beter uitviel toen de hittegolf maar aan bleef houden en de instrumenten het nog zwaarder hadden dan de musici en het publiek.  

Wat hebben we genoten van Emmy Storms, onze Artist in Residence, wier concerten als een rode draad door het hele festival liepen en die ons van Ierland naar India voerde met haar aanstekelijke en virtuoze spel. Wij kijken uit naar het programma dat Shin Sihan voor volgend jaar mag gaan ontwikkelen, als nieuwe Artist in Residence van het Grachtenfestival 2021. Wie we ook hopen terug te zien is de zeer getalenteerde violiste Adinda van Delft, de 12-jarige winnaar van de Bunchoten Jonger Talent prijs. 

Wij danken al onze partners, zonder wie er geen festival zou zijn geweest dit jaar. Zowel de gemeente Amsterdam, als de diverse stadsdelen hebben zich samen met ons ingezet om door de hele stad concerten te organiseren in besloten binnentuinen van tehuizen en hofjes, exclusief voor bewoners. Dankzij nieuwe partners als Pllek, Muziekgebouw aan ’t IJ, Skatecafe en Radion konden we tafelconcerten aanbieden die de echte clubvibe weer terugbrachten naar het festival. De inhoudelijke samenwerking met Oorkaan en de Nationale Opera Studio brachten een nieuw publiek en de vaste bezoekers kwamen ook dit jaar als eerste naar de concerten van de populaire reeksen Meesterlijk! en Grachtenfestival Lanceert. 

We hopen u terug te zien tijdens het Grachtenfestival Weekend op 13 en 14 februari 2021 en tijdens de 24e editie van het Grachtenfestival van 13 t/m 22 augustus 2021.

Marie-Luce Bree
Directeur

meer media

Vacature projectmedewerker werving en kaartverkoop

12-01-2022 16:12

Per direct hebben wij plek voor een nieuwe collega. Wij zoeken een: Projectmedewerker werving en&

lees meer

Nieuwjaarsconcert 2022 met Alexander Warenberg

05-01-2022 11:22

lees meer

Call Nieuwe Noten - Michela Amici

07-12-2021 13:06

Ben jij een componist tussen de 10 en 35 jaar oud? Dan zoeken wij jou!

lees meer

Succesvolle 24e editie van het Grachtenfestival

23-08-2021 16:43

lees meer