Media

Grachtenfestival Update

Beste Grachtenfestivalvriend, 
 
We houden je graag op de hoogte van hoe het Grachtenfestival er dit jaar uit zal zien. Onze organisatie is nog altijd flexibel en onze scenario’s liggen klaar, want het goede nieuws is dat we door kunnen gaan. 

Op dit moment hebben we ongeveer 30 geschikte locaties op het oog waar we concerten kunnen organiseren. Hier kunnen we steeds de veiligheid van onze bezoekers, musici en medewerkers verzekeren. Denk daar bijvoorbeeld aan de Zuiderkerk, de Waalse Kerk en het NH Krasnapolsky Hotel. We hanteren daarbij de maatregelen die zijn opgelegd door het RIVM; gezondheid staat te allen tijde voorop.  

De missie van het Grachtenfestival is musici van de nieuwste generatie naar een groot en divers publiek brengen; jong talent een podium geven. Het thema van het festival is dit jaar 'Wonder'. Het wonder van de muziek krijgt in deze tijd een extra lading. Want nu we het al een tijdje niet meer live kunnen bijwonen, beseffen we allemaal des te meer hoezeer muziek bij het leven hoort. Bij voorkeur om live van te genieten, maar ook goed via streaming te volgen! 

We kijken enorm uit naar de uiteenlopende concerten van bijvoorbeeld onze Artist in Residence van dit jaar, Emmy Storms. En ook de Meesterlijk!-concertreeks met de genomineerden van de GrachtenfestivalPrijs 2020: Daan Boertien, Shin Sihan en Channa Malkin. We kunnen niet wachten tot we ons programma bekend kunnen maken en met jullie kunnen delen. We kijken uit naar de muzikale ontmoetingen, die we zo lang hebben moeten missen.  

Vanaf 30 juni gaat onze kaartverkoop van start. Tot die tijd zullen we je op de hoogte houden van onze ontwikkelingen.  

Namens het bestuur en het Grachtenfestivalteam,  

Marie-Luce Bree 
Directeur 
 
Wil je deze zomer als vrijwilliger of stagiair aan de slag voor het Grachtenfestival? Klik dan hier voor meer informatie.  
 
Je kunt ons hier steunen, we zijn blij met elke bijdrage en kunnen deze goed gebruiken. 

meer media

Start kaartverkoop Grachtenfestival 2020

30-06-2020 11:40

lees meer

Genomineerden GrachtenfestivalPrijs 2020 bekend

26-03-2020 07:53

Sopraan Channa Malkin, violist Shin Sihan en pianist Daan Boertien zijn genomineerd
lees meer

Datum bekend: Nieuwe Noten voor Duo Ebano

11-03-2020 09:44

Nieuwe datum: call for works voor composities voor Duo Ebano (klarinet en piano/seaboard)
lees meer

Twaalf Amsterdamse buurten winnen een buurtconcert tijdens Grachtenfestival 2020

12-02-2020 09:31

8 februari was een spannende middag voor de bijna 50 buurten die zich hadden aangemeld
lees meer