Media

Paradiso en Grachtenfestival presenteren Carl Orff’s Carmina Burana

Paradiso en Grachtenfestival presenteren Carl Orff’s Carmina Burana

Op zaterdag 10 augustus 2019 slaan Paradiso en Grachtenfestival de handen ineen met een uitvoering van een van de meest indrukwekkende werken van de twintigste eeuw: de meesterlijke Carmina Burana, met het befaamde O Fortuna. Het stuk zal in Orff's originele versie worden uitgevoerd met drie zangsolisten, koor, kinderkoor, twee vleugels en slagwerk.

De Carmina Burana, een bewerking van een verzameling liederen uit de dertiende eeuw door de Duitse componist Carl Orff (1895-1982), gaat over de grillen van het geluk. Een meeslepende, overdonderende en bij vlagen liefelijke compositie die de luisteraar door elkaar schudt en verbouwereerd achterlaat.

Raoul Steffani (bariton), Artist in Residence van het Grachtenfestival, krijgt carte blanche om zijn muzikale dromen te realiseren met bovenaan zijn wensenlijst de Carmina Burana. Met Raoul wordt het stuk uitgevoerd door solisten Vanessa Waldhart (sopraan) en Jeroen de Vaal (tenor), in samenwerking met Toonkunstkoor Amsterdam, Percussion Friends en Pianoduo Scholtes & Janssens onder de bezielende leiding van dirigent Boudewijn Jansen.

Kaartverkoop is direct van start gegaan - let op dit is een concert met staanplaatsen en de kaartverkoop verloopt via Paradiso.

meer media

We gaan bijna van start – en meer goed nieuws!

04-08-2020 15:41

lees meer

De festivalkrant is uit

24-07-2020 13:41

lees meer

Het Grachtenfestival in Amsterdamse hotels

24-07-2020 12:33

lees meer

Jazz @ Night

24-07-2020 12:30

lees meer