Media

Maak kans op een concert bij jou in de buurt

Opnieuw trakteert het Grachtenfestival een aantal Amsterdamse buurten op een gratis concert. Vorig jaar meldden 42 (!) Amsterdamse buurten zich aan. De organisatie hoopt ook dit jaar op veel animo. Wie in aanmerking wil komen voor een gratis buurtconcert, kan zich tot 2 februari opgeven via info@grachtenfestival.nl. Voorwaarde is dat het concert een echte buurtactiviteit moet zijn voor alle bewoners. Het concert vindt plaats tijdens het Grachtenfestival in augustus 2020.

Het Grachtenfestival vindt in 2020 plaats van 7 tot en met 16 augustus in heel Amsterdam. Het festivalthema van het Grachtenfestival is dit jaar Wonder. Directeur Marie-Luce Bree: “Het Grachtenfestival organiseert al jaren met veel plezier concerten in, door en voor de hele stad. Ik hoop dat we ook dit jaar weer overdonderd worden door het grote aantal reacties, van mensen die heel graag een Grachtenfestivalconcert in hun buurt willen verwelkomen. Dankzij enkele fondsen en bijdragen vanuit de stadsdelen, kunnen we dit initiatief dit jaar voortzetten. Dus kom maar op met je motivatie!”

Kant-en-klaar concert

Buurten die wat te vieren hebben kunnen zich melden bij het Grachtenfestival. Dit kan een straatfeest zijn, maar ook een de opening van een nieuw buurthuis. Of omdat je gewoon een heel mooie locatie ter beschikking hebt. Het concert moet plaats kunnen vinden op een plein, plantsoen of in de straat. Vanzelfsprekend is het concert gratis toegankelijk voor alle buurtbewoners. De buurtconcerten duren een uur. Het Grachtenfestival verzorgt de muzikale invulling, de benodigde vergunningen en alle andere afspraken.

Aanmelden voor deze concerten kan tot 2 februari 2020 via info@grachtenfestival.nl. Tijdens het Grachtenfestival Weekend, dat plaatsvindt op 8 en 9 februari 2020 in de NedPho-Koepel in Amsterdam, maakt de organisatie bekend welke buurten in aanmerking komen voor een gratis concert. De buurt kan dan rekenen op een prachtig concert tijdens het Grachtenfestival in augustus.

more media

Nominees GrachtenfestivalPrijs 2020 announced

26-03-2020 07:53

Soprano Channa Malkin, violinist Shin Sihan and pianist Daan Boertien are nominated
read more

Twelve Amsterdam districts win concert during Grachtenfestival 2020

12-02-2020 09:31

February 8th was an exciting day for almost 50 districts of Amsterdam who signed up.
read more

And the winners of the Grachtenfestival Weekend pitches 2020 are:

11-02-2020 09:58

Thirteen pre-selected ensembles and makers pitched their ideas last Saturday afternoon at the NedPhO
read more

Duo Zeffiretti wins Grachtenfestival Conservatorium Concours 2020

10-02-2020 14:16

On Sunday February 9th, six soloists and ensembles, all students of conservatoria in The Netherlands
read more