Media

Grachtenfestival & Oorkaan presenteren: Masterclass

Maak actief kennis met de Oorkaanmethode

Op woensdag 14 augustus staat Grachtenfestivalcentrum, het Compagnietheater, in het teken van het theatrale concert. Tijdens workshops, meet & greets en een theatraal concert maak je kennis met de Oorkaan-methode: een unieke werkwijze om vanuit en met muziek en musici, theatraal materiaal te maken. Wat vertelt de muziek? Hoe koppel je handeling aan de muziek en hoe zet je de muziek in de ruimte?  

 

Theatrale concerten

Spelen in een theatraal concert vraagt meer van musici dan alleen het op professioneel niveau kunnen bespelen van een instrument. En voor regisseurs geldt: werken vanuit muziek vraagt om een andere aanpak dan werken vanuit een verhaal of een thema.  Binnen de research and development afdeling van Oorkaan worden musici, makers en regisseurs gecoacht vanuit  de Oorkaan-methode. De werkwijze is populair: concerten van Oorkaan spelen in concert- en theaterzalen over de hele wereld.   

 

Doe mee!   

Maak jij deel uit van een ensemble, ben jij een afstuderende regisseur of maker en wil je een workshop volgen bij trainers van Oorkaan? Geef je dan nu op!

 

De workshop is op woensdag 14 augustus tussen 10:00 en 15:30 uur in het Compagnietheater te Amsterdam. Na een korte inleiding van artistiek directeur Caecilia Thunnissen, kun je op diverse plekken in het theater workshops in speltraining en scènestudie volgen Tijdens de lunch is er gelegenheid om kennis te maken met ervaren Oorkaan-musici. De middag wordt afgesloten met een vraag- en nagesprek met alle deelnemers, Oorkaan-musici en trainers. ’s Avonds ben je van harte uitgenodigd om te komen kijken en luisteren naar de voorstelling Metamorphosis of a female character, uitgevoerd door zangeressen Viktoria Nikolova en Natalia Rogalski, trompettiste Elisabeth Lusche en pianiste Bilyana Grudanska. Zij wonnen de Oorkaanprijs tijdens de Pitches van het GrachtenfestivalWeekend 2019.

 

Voorwaarden

Deze masterclass is bedoeld voor Masterstudenten van de Nederlandse conservatoria en studenten vanaf het vierde jaar aan de Nederlandse theater en/of regie opleidingen. Deelname kosten zijn €35 per persoon. Daarvoor krijg je niet alleen uitgebreide workshops, maar ook een lunch en een toegangskaart voor het avondconcert. Er kunnen maximaal vier makers/regisseurs en vier ensembles meedoen. Als ensemble is het belangrijk dat je 3 minuten muzikaal materiaal uit je hoofd kunt spelen.

 

Aanmelden

Opgeven kan tot 1 juli bij Saskia Driessen: saskia@oorkaan.nl. Ook voor vragen kun je bij haar terecht. Vermeld bij je aanmelding je naam, contactgegevens en een korte motivatie. Musici en ensembles geven ook het stuk op dat ze zouden willen spelen tijdens de workshop. Je hoort voor 15 juli of je geselecteerd bent om mee te doen.

meer media

Grachtenfestival 2020 in cijfers

16-08-2020 18:16

lees meer

Op het Grachtenfestival kon deze zomer weer genoten worden van live muziek

16-08-2020 16:18

lees meer

Shin Sihan wint GrachtenfestivalPrijs 2020

15-08-2020 11:31

lees meer

We gaan bijna van start – en meer goed nieuws!

04-08-2020 15:41

lees meer