Media

Marie-Luce Bree per 1 oktober nieuwe directeur Grachtenfestival 

Marie-Luce Bree wordt per 1 oktober de nieuwe directeur van het Grachtenfestival. Zij volgt daarbij Mirjam Barendregt op die per 17 september Directeur-bestuurder wordt van Theater & Congres Orpheus in Apeldoorn.

Voorzitter Tex Gunning
“Natuurlijk betreuren wij het dat Mirjam gaat vertrekken. Haar inzet en creativiteit hebben zoveel betekend voor het Grachtenfestival. Wij zijn Mirjam zeer dankbaar voor wat ze heeft gedaan voor Amsterdam en het Grachtenfestival en wensen haar veel succes in haar volgende rol.
"Met Marie-Luce hebben we een uitstekende opvolgster gevonden. Haar ervaring in de culturele sector en haar zakelijke ervaring zal haar als directeur goed van pas komen. We hebben er alle vertrouwen in dat zij opnieuw het Grachtenfestival met geweldige ideeën zal inspireren", aldus bestuursvoorzitter Tex Gunning.

Marie-Luce Bree
"Ik kijk er enorm naar uit om bij het Grachtenfestival aan de slag te gaan, meer talent een podium te bieden en een nog groter en divers publiek te bereiken. De focus blijft natuurlijk op het festival maar daarnaast wil ik inzetten op een ambitieus jaarprogramma waarin we weer zullen samenwerken met uiteenlopende (culturele) instellingen in onze prachtige stad en internationale mogelijkheden verder gaan onderzoeken", aldus Marie-Luce Bree.

Marie-Luce Bree (1972) was de afgelopen 11 jaar adjunct directeur bij Foam Fotografiemuseum Amsterdam en medeverantwoordelijk voor de indrukwekkende groei die deze organisatie sinds haar oprichting in 2001 heeft doorgemaakt. Eerder bekleedde zij zakelijke functies bij World Press Photo, Stedelijk Museum Amsterdam en Cirque du Soleil. Zij heeft Internationale Betrekkingen gestudeerd in Amsterdam, waar zij met haar gezin woont.

more media

Open call: Win a concert during the Grachtenfestival in Studio150!    

25-05-2021 14:28

Are you the young musician with a challenging idea that we are looking for?
read more

Nominees GrachtenfestivalPrijs 2020 announced

26-03-2020 07:53

Soprano Channa Malkin, violinist Shin Sihan and pianist Daan Boertien are nominated
read more

Twelve Amsterdam districts win concert during Grachtenfestival 2020

12-02-2020 09:31

February 8th was an exciting day for almost 50 districts of Amsterdam who signed up.
read more

And the winners of the Grachtenfestival Weekend pitches 2020 are:

11-02-2020 09:58

Thirteen pre-selected ensembles and makers pitched their ideas last Saturday afternoon at the NedPhO
read more