Media

Marie-Luce Bree per 1 oktober nieuwe directeur Grachtenfestival

 

Marie-Luce Bree wordt per 1 oktober de nieuwe directeur van het Grachtenfestival. Zij volgt daarbij Mirjam Barendregt op die per 17 september Directeur-bestuurder wordt van Theater & Congres Orpheus in Apeldoorn.

Voorzitter Tex Gunning
“Natuurlijk betreuren wij het dat Mirjam gaat vertrekken. Haar inzet en creativiteit hebben zoveel betekend voor het Grachtenfestival. Wij zijn Mirjam zeer dankbaar voor wat ze heeft gedaan voor Amsterdam en het Grachtenfestival en wensen haar veel succes in haar volgende rol.
"Met Marie-Luce hebben we een uitstekende opvolgster gevonden. Haar ervaring in de culturele sector en haar zakelijke ervaring zal haar als directeur goed van pas komen. We hebben er alle vertrouwen in dat zij opnieuw het Grachtenfestival met geweldige ideeën zal inspireren", aldus bestuursvoorzitter Tex Gunning.

Marie-Luce Bree
"Ik kijk er enorm naar uit om bij het Grachtenfestival aan de slag te gaan, meer talent een podium te bieden en een nog groter en divers publiek te bereiken. De focus blijft natuurlijk op het festival maar daarnaast wil ik inzetten op een ambitieus jaarprogramma waarin we weer zullen samenwerken met uiteenlopende (culturele) instellingen in onze prachtige stad en internationale mogelijkheden verder gaan onderzoeken", aldus Marie-Luce Bree.

Marie-Luce Bree (1972) was de afgelopen 11 jaar adjunct directeur bij Foam Fotografiemuseum Amsterdam en medeverantwoordelijk voor de indrukwekkende groei die deze organisatie sinds haar oprichting in 2001 heeft doorgemaakt. Eerder bekleedde zij zakelijke functies bij World Press Photo, Stedelijk Museum Amsterdam en Cirque du Soleil. Zij heeft Internationale Betrekkingen gestudeerd in Amsterdam, waar zij met haar gezin woont.

meer media

Raoul Steffani winnaar GrachtenfestivalPrijs 2018

15-08-2018 16:08

Bariton Raoul Steffani is de winnaar van de GrachtenfestivalPrijs 2018.
lees meer

Talent boven water - Niet de klucht van de koe

12-07-2018 10:04

De eerste aflevering van Talent boven water is vanaf nu te bekijken.
lees meer

Start kaartverkoop Grachtenfestival 2018

20-06-2018 17:10

‘Dichter bij de muziek’ is het thema van de 21e editie van het Grachtenfestival, dat dit jaar plaats
lees meer

Wie wint dit jaar de GrachtenfestivalPrijs?

15-03-2018 14:51

Pianist Camiel Boomsma, celliste Maya Fridman en bariton Raoul Steffani zijn de genomineerden voor d
lees meer