Media

Marie-Luce Bree per 1 oktober nieuwe directeur Grachtenfestival 

Marie-Luce Bree wordt per 1 oktober de nieuwe directeur van het Grachtenfestival. Zij volgt daarbij Mirjam Barendregt op die per 17 september Directeur-bestuurder wordt van Theater & Congres Orpheus in Apeldoorn.

Voorzitter Tex Gunning
“Natuurlijk betreuren wij het dat Mirjam gaat vertrekken. Haar inzet en creativiteit hebben zoveel betekend voor het Grachtenfestival. Wij zijn Mirjam zeer dankbaar voor wat ze heeft gedaan voor Amsterdam en het Grachtenfestival en wensen haar veel succes in haar volgende rol.
"Met Marie-Luce hebben we een uitstekende opvolgster gevonden. Haar ervaring in de culturele sector en haar zakelijke ervaring zal haar als directeur goed van pas komen. We hebben er alle vertrouwen in dat zij opnieuw het Grachtenfestival met geweldige ideeën zal inspireren", aldus bestuursvoorzitter Tex Gunning.

Marie-Luce Bree
"Ik kijk er enorm naar uit om bij het Grachtenfestival aan de slag te gaan, meer talent een podium te bieden en een nog groter en divers publiek te bereiken. De focus blijft natuurlijk op het festival maar daarnaast wil ik inzetten op een ambitieus jaarprogramma waarin we weer zullen samenwerken met uiteenlopende (culturele) instellingen in onze prachtige stad en internationale mogelijkheden verder gaan onderzoeken", aldus Marie-Luce Bree.

Marie-Luce Bree (1972) was de afgelopen 11 jaar adjunct directeur bij Foam Fotografiemuseum Amsterdam en medeverantwoordelijk voor de indrukwekkende groei die deze organisatie sinds haar oprichting in 2001 heeft doorgemaakt. Eerder bekleedde zij zakelijke functies bij World Press Photo, Stedelijk Museum Amsterdam en Cirque du Soleil. Zij heeft Internationale Betrekkingen gestudeerd in Amsterdam, waar zij met haar gezin woont.

meer media

De 25e editie van het Grachtenfestival is begonnen!

13-08-2022 14:38

lees meer

Openingsconcert Grachtenfestival en lancering Sloterplas Live op 12 augustus

09-08-2022 00:00

lees meer

Openingsconcert Sloterplas Live

02-08-2022 12:52

lees meer

Geliefde en vertrouwde plekken

28-07-2022 11:52

lees meer