Media

Marie-Luce Bree per 1 oktober nieuwe directeur Grachtenfestival

 

Marie-Luce Bree wordt per 1 oktober de nieuwe directeur van het Grachtenfestival. Zij volgt daarbij Mirjam Barendregt op die per 17 september Directeur-bestuurder wordt van Theater & Congres Orpheus in Apeldoorn.

Voorzitter Tex Gunning
“Natuurlijk betreuren wij het dat Mirjam gaat vertrekken. Haar inzet en creativiteit hebben zoveel betekend voor het Grachtenfestival. Wij zijn Mirjam zeer dankbaar voor wat ze heeft gedaan voor Amsterdam en het Grachtenfestival en wensen haar veel succes in haar volgende rol.
"Met Marie-Luce hebben we een uitstekende opvolgster gevonden. Haar ervaring in de culturele sector en haar zakelijke ervaring zal haar als directeur goed van pas komen. We hebben er alle vertrouwen in dat zij opnieuw het Grachtenfestival met geweldige ideeën zal inspireren", aldus bestuursvoorzitter Tex Gunning.

Marie-Luce Bree
"Ik kijk er enorm naar uit om bij het Grachtenfestival aan de slag te gaan, meer talent een podium te bieden en een nog groter en divers publiek te bereiken. De focus blijft natuurlijk op het festival maar daarnaast wil ik inzetten op een ambitieus jaarprogramma waarin we weer zullen samenwerken met uiteenlopende (culturele) instellingen in onze prachtige stad en internationale mogelijkheden verder gaan onderzoeken", aldus Marie-Luce Bree.

Marie-Luce Bree (1972) was de afgelopen 11 jaar adjunct directeur bij Foam Fotografiemuseum Amsterdam en medeverantwoordelijk voor de indrukwekkende groei die deze organisatie sinds haar oprichting in 2001 heeft doorgemaakt. Eerder bekleedde zij zakelijke functies bij World Press Photo, Stedelijk Museum Amsterdam en Cirque du Soleil. Zij heeft Internationale Betrekkingen gestudeerd in Amsterdam, waar zij met haar gezin woont.

meer media

We gaan bijna van start – en meer goed nieuws!

04-08-2020 15:41

lees meer

De festivalkrant is uit

24-07-2020 13:41

lees meer

Het Grachtenfestival in Amsterdamse hotels

24-07-2020 12:33

lees meer

Jazz @ Night

24-07-2020 12:30

lees meer