Media

Lestari Scholtes nieuwe programmeur Grachtenfestival

 

Lestari Scholtes wordt de nieuwe programmeur van het Grachtenfestival. Zij volgt Mirjam Wijzenbeek op, die het Grachtenfestival na 6 edities verlaat om de klassiekemuziekconcerten in de Kleine Zaal van het Concertgebouw te gaan programmeren. Lestari Scholtes begint 1 maart in haar nieuwe functie.

"Het is voor mij een eer en een uitdaging om de programmering op me te nemen van het Grachtenfestival. In mijn thuisstad nog wel. Het Grachtenfestival is een uitzonderlijk festival waaraan ik zoveel goede herinneringen bewaar, waar jong en oud verliefd wordt op de muziek, mensen met elkaar worden verbonden door muziek en waar de deur altijd open staat voor jonge, creatieve en talentvolle musici. Ik kijk er ontzettend naar uit om hieraan bij te kunnen dragen en samen met een geweldig team nieuwe edities van het festival te kunnen ontwikkelen en verwezenlijken", aldus Lestari Scholtes.

Lestari Scholtes (1984) studeerde piano op de conservatoria van Tilburg en Amsterdam en Hochschule für Musik und Theater in Hannover (D). Samen met Gwylim Janssens vormt zij sinds 2003 het pianoduo Scholtes & Janssens. Verder is zij oprichter en artistiek en zakelijk leider van het Pianoduo Festival Amsterdam.

meer media

Amsterdamse buurten maken kans op een gratis concert tijdens het Grachtenfestival

14-01-2019 12:37

LET OP: maximaal 100 tekens! Tekst van dit vlak en rest van tekst in tekstvak 'Meer tekst'.
lees meer

Grachtenfestival Weekend 2019

18-12-2018 11:47

Op 9 & 10 februari barst het weer van de muziek in de NedPho-Koepel in Amsterdam.
lees meer

Nieuwe Noten voor James Oesi

17-12-2018 11:25

lees meer

Vacature: MARKETING & PUBLICITEIT

29-11-2018 18:01