Media

Grachtenfestival Weekend 2019

In februari 2019 vindt voor de vierde maal het Grachtenfestival Weekend plaats. Twee dagen waarin we vast vooruitkijken naar het komende festival. Het Grachtenfestival Weekend is precies zes maanden voor de opening van het Grachtenfestival en zit ook dit keer weer barstensvol muziek.Wat gaat er gebeuren op 9 en 10 februari 2019 in de NedPhO-Koepel in Amsterdam? Het Koepelconcert, de finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours en De OpMaat, waarin jonge musici een idee kunnen pitchen voor een concert tijdens het Grachtenfestival. Kaarten zijn NU te koop!

Koepelconcert Grachtenfestival Weekend 2019: 'in de ban van clara'

Betoverend pianospel en meeslepende composities. Multitalent Clara Schumann-Wieck was naast een van de grootste pianistes en componistes van haar tijd ook moeder van acht kinderen en de steun en toeverlaat van haar man - de befaamde componist Robert Schumann. Geheel in het teken van het Grachtenfestivalthema 2019 Schatten van vrouwen brengen we tijdens het Koepelconcert op 9 februari een ode aan Clara Schumann.

Presentator Ab Nieuwdorp neemt je samen met het Delta Pianotrio, Anna den Herder (altviool) en jazzmusici Kika Sprangers (saxofoon), Anna Serierse (zang), Koen Schalkwijk (piano) en Alessandro Fongaro (bas) mee naar de wereld van Clara Schumann. 

Finale Grachtenfestival Conservatorium Concours

Op zondagmiddag 10 februari staan na een spannende voorronde in november, zes jonge musici en/of ensembles, in de finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours. De zes strijden om de Vakjuryprijs en de Publieksprijs, waarmee ze een concert winnen tijdens het komende Grachtenfestival en een tournee langs Nederlandse theaters in het seizoen 2019/2020. De winnaar van de Vakjuryprijs krijgt daarnaast een optreden tijdens een Lunchconcert in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Tijdens de voorronde waren zowel de publieksjury als de vakjury verrast over het zeer hoge niveau. Genoeg reden om deze spannende finale bij te wonen.

Pitch je idee voor een concert op het Grachtenfestival 2019

Jonge musici pitchen op 9 februari hun idee voor een concert op het Grachtenfestival 2019. De winnaar in iedere categorie wint een of meerdere optredens tijdens de 22e editie van het Grachtenfestival. Gepitcht kan worden in drie categorieën: het thema van 2019, een bijzondere locatie (Hermitage Amsterdam) en een idee voor muziek uit andere culturen. De musici krijgen acht minuten de tijd de jury te overtuigen van hun plan. Een spannende middag, waarbij publiek van harte welkom is. De toegang is gratis.

meer media

Festivalmedewerker bij het Grachtenfestival 2019

24-05-2019 13:53

Grachtenfestival & Oorkaan presenteren: Masterclass

15-05-2019 10:03

Een dag in het teken van het theatrale concert
lees meer

Paradiso en Grachtenfestival presenteren Carl Orff’s Carmina Burana

12-04-2019 13:03

lees meer

Aankondiging genomineerden GrachtenfestivalPrijs 2019

21-03-2019 11:40