Media

Het Grachtenfestival 2021 is van start!

Opening Grachtenfestival 2021 - Melle Meivogel

Gisteravond is in de prachtige grote zaal van Pathé Tuschinski de 24e editie van het Grachtenfestival officieel van start gegaan. Onder regie van Jorinde Keesmaat stelde programmeur Lestari Scholtes een concert samen waarin diverse hoofdrolspelers van dit jaar de diversiteit van het festival belichaamden. Centraal stond het festivalthema van dit jaar: Luister! Muziek als protest. Musici zoals de Artist in Residence Shin Sihan, traden op met de drie genomineerden voor de GrachtenfestivalPrijs: Jelmer de Moed, Yang Yang Cai en Alexander Warenberg. Maar ook met jazz-talent Luyi van der Lingen en Lucas Santana en zijn band, ud-speler en componist Nawras Altaky en Alexander de Bie die met zijn orgelspel de zaal betoverde. Al deze musici en nog ruim 400 anderen zijn de komende 9 dagen te zien en te horen op 90 locaties door de hele stad (en in Almere, Lelystad, Zaandam en Amstelveen).
 
Met steun van velen is er ook dit jaar een manier gevonden om corona-proof en op veilige wijze voor bezoekers en musici concerten te organiseren. Van vermaarde componisten tot nieuwe muziekvoorstellingen en van klassiek tot jazz uit alle werelddelen; er is voor elk wat wils. Zoals men van het Grachtenfestival gewend is, en dus ook dit jaar, waarin we dankzij de anderhalve meter afstand alsnog ruim 200 concerten kunnen organiseren voor een live publiek.  
 
Naast deze concerten, kan men vrijwel elke dag een concert gratis via livestream bij wonen en zijn er 15 besloten concerten georganiseerd voor bewoners, bijvoorbeeld van appartementencomplexen, hofjes en zorgcentra. De organisatie raadt aan de Grachtenfestival-app (GRCHTNFSTVL) te downloaden. Hierop is per dag zichtbaar hoeveel kaarten er nog beschikbaar zijn voor welke concerten en hoe ver deze fysiek plaats vinden van de eigen, huidige locatie.
 

meer media

De 25e editie van het Grachtenfestival is begonnen!

13-08-2022 14:38

lees meer

Openingsconcert Grachtenfestival en lancering Sloterplas Live op 12 augustus

09-08-2022 00:00

lees meer

Openingsconcert Sloterplas Live

02-08-2022 12:52

lees meer

Geliefde en vertrouwde plekken

28-07-2022 11:52

lees meer