Media

Grachtenfestival in vijf-sterren hotels

The Grand

Dit jaar strijkt het Grachtenfestival ook weer neer in verschillende hotels in Amsterdam.
 
De geschiedenis van Amsterdam weerspiegelt zich op unieke wijze in het verleden van Sofitel Legend The Grand Amsterdam. In de 15e eeuw was de locatie van The Grand als klooster in gebruik en in de 16e eeuw als ‘Logement voor Princen en Groote Heeren’.
 
Tijdens het Grachtenfestival is het mogelijk om in dit prachtige stadspaleis, gelegen aan een van de meest sfeervolle grachten in het historische stadshart van Amsterdam te luisteren naar fantastische jazz optredens:
 
Äktaro is een eerbetoon aan de traditionele Zweedse volksliederen. Het duo speelt een hommage aan de roots van Scandinavische muziek met een twist van speelse jazz improvisatie. Hiermee creëren ze een atmosfeer die de rust en vrede van de Zweedse natuur reflecteert.
 
Trompettist Ian Cleaver is een van de meest veelbelovende, jonge jazzmusici in Nederland. Kom luisteren naar Ian Cleaver en zijn kwartet in het mooie Sofitel The Grand! 
 
In de sfeervolle Wintertuin van Hotel Krasnapolsky vindt van maandag 16 tot en met donderdag 19 augustus de reeks Meesterlijk! plaats, met de GrachtenfenfestivalPrijs-genomineerden Jelmer de Moed (klarinet), Alexander Warenberg (cello) & Yang Yang Cai (piano).
 
Artist in Residence Shin Sihan speelt op donderdagavond Enescu's strijkoctet welke bekend staat als een van de meest uitdagende en virtuoze kamermuziekwerken uit de muziekgeschiedenis. Artist in Residence Shin Sihan gaat graag de uitdaging aan, en speelt het Octet samen met zeven van zijn beste muzikale vrienden.  De week sluiten wij af met de Avond van de GrachtenfestivalPrijs op vrijdag 20 augustus, waar de Artist in Residence 2021 zal worden verkozen.
 
In het Hilton kan je genieten van een jazz-concert van The Fried Seven, zij spelen een gevarieerd muziekprogramma waarin verschillende jazzstijlen van voor de Tweede Wereldoorlog aan bod komen. Hun repertoire bestaat uit klassiekers uit de New Orleans-traditie, stukken van Louis Armstrong, Jelly Roll Morton en Sidney Bechet, maar ook swing-era jazz van componisten als Duke Ellington, en originele arrangementen van populaire standards uit het begin van de 20e eeuw.
 
Bij Backstage bij Performing Opera Summer School for Singers is er een afwisselend, interactief en muzikaal programma waarbij het publiek vragen kan stellen aan de jonge zangers en de docenten toelichten wat het betekent om operazanger te willen worden. En natuurlijk met veel opera.

more media

Open call: Win a concert during the Grachtenfestival in Studio150!    

25-05-2021 14:28

Are you the young musician with a challenging idea that we are looking for?
read more

Nominees GrachtenfestivalPrijs 2020 announced

26-03-2020 07:53

Soprano Channa Malkin, violinist Shin Sihan and pianist Daan Boertien are nominated
read more

Twelve Amsterdam districts win concert during Grachtenfestival 2020

12-02-2020 09:31

February 8th was an exciting day for almost 50 districts of Amsterdam who signed up.
read more

And the winners of the Grachtenfestival Weekend pitches 2020 are:

11-02-2020 09:58

Thirteen pre-selected ensembles and makers pitched their ideas last Saturday afternoon at the NedPhO
read more