Media

Nieuwe locaties

Capital C

Het Grachtenfestival is dit jaar te vinden op ruim 90 locaties, op oude vertrouwen plekken, maar ook op nieuwe locaties verspreid door Amsterdam.

Centraal gelegen aan de Weesperzijde vind je Capital C, waar Oscar Back winnares Coraline Groen (viool) en haar duopartner Jobine Siekman (cello) de mooiste duo's spelen van Martinù, Vasks en Ravel. Geniet van dit concert vanuit de Top Dog van Capital C, met een prachtig uitzicht over Amsterdam. 

Een prachtige splinternieuwe locatie, een gevestigde Amsterdamse brass band en een heerlijk diner: alle ingedriënten voor een topavond heb je bij Markt Centraal met de Amsterdamse brass band Gallowstreet. 

In De Meervaart hebben we dit jaar meerdere concerten waarbij de meeste genres zijn vertegenwoordigd, zoals de première van het muziektheater concert MARS: maar ook jazz met de Greyheads of het Intercontinental Ensemble die zich voor dit programma laat inspireren door het festivalthema Luister! Muziek als protest en belicht hoe componisten van vandaag met verzet omgaan.

Bij Lofi is een oude Amsterdamse busremise in een nieuwe stadsoase getransformeerd waar Hiedra, bestaande uit de Spaanse zangeres Paloma Lázaro Arteaga en de Nederlandse gitarist Johan Timmermans, samen traditionele en volksgeoriënteerde muziek uit Spanje en Latijns-Amerika herontdekken en herinterpreteren, vermengd met Arabische en Indiaanse invloeden.

 

 

 

more media

Open call: Win a concert during the Grachtenfestival in Studio150!    

25-05-2021 14:28

Are you the young musician with a challenging idea that we are looking for?
read more

Nominees GrachtenfestivalPrijs 2020 announced

26-03-2020 07:53

Soprano Channa Malkin, violinist Shin Sihan and pianist Daan Boertien are nominated
read more

Twelve Amsterdam districts win concert during Grachtenfestival 2020

12-02-2020 09:31

February 8th was an exciting day for almost 50 districts of Amsterdam who signed up.
read more

And the winners of the Grachtenfestival Weekend pitches 2020 are:

11-02-2020 09:58

Thirteen pre-selected ensembles and makers pitched their ideas last Saturday afternoon at the NedPhO
read more