Media

De festivalkrant is uit

De festivalkrant is uit


Beeld: Artist in Residence 2020 Emmy Storms © Sanne de Wilde

Op 11 juli kwam onze festivalkrant uit als bijlage in het Parool, ook dit jaar een belangrijke mediapartner van het festival. Weken daarvoor hadden we nog besproken of de krant wellicht met minder pagina’s af kon dit jaar... en of we nog wel een spread nodig zouden hebben voor het blokkenschema waar het hele programma in staat. Maar dankzij hard werken en met behoud van veel van onze begunstigers, is het ook dit jaar gelukt een gevarieerd programma te presenteren. Wilt u het volledige overzicht zien, dan kunt u HIER de festivalkrant bestellen. Wij zijn er enorm trots op!

Een aantal concerten zult u niet vinden in ons overzicht. De bekende HTD’s (Huis, Tuin- en Dakterrasconcerten) bij mensen thuis, onderdeel van het programma sinds 1998, staan er niet tussen. Dat is omdat het simpelweg niet mogelijk is om anderhalve meter afstand te bewaken in een huiskamer en er toch voldoende mensen van te kunnen laten genieten. De jonge musici treden er wel op, maar dit jaar bedanken we de bewoners van deze huisconcertzalen door ze een privéconcert aan te bieden. 

Ook de gratis toegankelijke concerten in de openbare ruimte, zoals op pleinen en in parken, zult u niet vinden in het aanbod. Want hoezeer de maatregelen ook versoepeld zijn de afgelopen weken, evenementen zijn nog altijd verboden tot 1 september. Daarom zijn alle concerten uit ons aanbod alleen toegankelijk met een van tevoren aangeschaft entreekaartje. Om zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken variëren de kaartprijzen dit jaar tussen de €5 en de €30 per stuk. Ook bieden we u dit jaar de mogelijkheid hierbij een herbruikbaar Grachtenfestival-mondkapje (€4) te kopen. Niet verplicht, wel verstandig. Ons protocol vindt u op onze site.

Toch organiseren we ook dit jaar gratis toegankelijke concerten, namelijk voor de bewoners van enkele wooncomplexen en zorgcentra in alle stadsdelen. Waarbij de muziek letterlijk naar het publiek toekomt en bewoners, veelal slecht ter been, vanaf hun balkon of raamopening kunnen genieten van deze privéconcerten. Deze mensen krijgen hier binnenkort van ons een brief over, zodat ze niet net op het verkeerde moment een ommetje gaan maken.

Ook voor mensen die niet naar een concert kunnen komen en die ook geen afgesloten binnentuin hebben, is er de mogelijkheid om toch van onze muziek te kunnen genieten. Elke dag is er één concert gratis te volgen via onze website of ons Youtube kanaal. In het programma staat aangegeven welke musici op welke tijden live te zien en te horen zullen zijn.   

Maar, in alle eerlijkheid, is het toch het fijnst om de muziek straks weer in de zaal te horen en de musici te zien spelen. De Corona-proof opstelling van de stoelen is even wennen. Het goede nieuws is dat iedereen goed zicht heeft. Maar het voelt toch wat leeg, zelfs wanneer een zaal helemaal uitverkocht is. Dat gezegd hebbende, inmiddels is bijna 65% van alle kaarten voor het festival al verkocht. Dat is niet alleen relatief gezien meer dan vorige jaren rond deze periode, maar ook in absolute cijfers een record. Het geeft aan dat er een groot publiek is voor jonge musici, klassiek of jazz en een liefde voor muziek. Ik raad u aan onze app Grchtnfstvl weer te downloaden, dan ziet u direct voor welke concerten nog kaarten beschikbaar zijn. Tot op het festival! 

Met vriendelijke groet,

Marie-Luce Bree
directeur 

 

 

 

meer media

Winnaars Finale Grachtenfestival Jazz Competition 2024

Winnaars Finale Grachtenfestival Jazz Competition 2024

19-03-2024 14:31

lees meer
Open Call: Win een concert tijdens het Grachtenfestival 2024

Open Call: Win een concert tijdens het Grachtenfestival 2024

13-03-2024 09:57

lees meer
Vacature Logistiek Producent

Vacature Logistiek Producent

05-03-2024 14:49

lees meer
Grachtenfestival Jazz Competition finale 2024

Grachtenfestival Jazz Competition finale 2024

15-02-2024 17:02

lees meer