Media

Maak kans op een concert bij jou in de buurt

Opnieuw trakteert het Grachtenfestival een aantal Amsterdamse buurten op een gratis concert. Vorig jaar meldden 42 (!) Amsterdamse buurten zich aan. De organisatie hoopt ook dit jaar op veel animo. Wie in aanmerking wil komen voor een gratis buurtconcert, kan zich tot 2 februari opgeven via info@grachtenfestival.nl. Voorwaarde is dat het concert een echte buurtactiviteit moet zijn voor alle bewoners. Het concert vindt plaats tijdens het Grachtenfestival in augustus 2020.

Het Grachtenfestival vindt in 2020 plaats van 7 tot en met 16 augustus in heel Amsterdam. Het festivalthema van het Grachtenfestival is dit jaar Wonder. Directeur Marie-Luce Bree: “Het Grachtenfestival organiseert al jaren met veel plezier concerten in, door en voor de hele stad. Ik hoop dat we ook dit jaar weer overdonderd worden door het grote aantal reacties, van mensen die heel graag een Grachtenfestivalconcert in hun buurt willen verwelkomen. Dankzij enkele fondsen en bijdragen vanuit de stadsdelen, kunnen we dit initiatief dit jaar voortzetten. Dus kom maar op met je motivatie!”

Kant-en-klaar concert

Buurten die wat te vieren hebben kunnen zich melden bij het Grachtenfestival. Dit kan een straatfeest zijn, maar ook een de opening van een nieuw buurthuis. Of omdat je gewoon een heel mooie locatie ter beschikking hebt. Het concert moet plaats kunnen vinden op een plein, plantsoen of in de straat. Vanzelfsprekend is het concert gratis toegankelijk voor alle buurtbewoners. De buurtconcerten duren een uur. Het Grachtenfestival verzorgt de muzikale invulling, de benodigde vergunningen en alle andere afspraken.

Aanmelden voor deze concerten kan tot 2 februari 2020 via info@grachtenfestival.nl. Tijdens het Grachtenfestival Weekend, dat plaatsvindt op 8 en 9 februari 2020 in de NedPho-Koepel in Amsterdam, maakt de organisatie bekend welke buurten in aanmerking komen voor een gratis concert. De buurt kan dan rekenen op een prachtig concert tijdens het Grachtenfestival in augustus.

meer media

Grachtenfestival 2020 in cijfers

16-08-2020 18:16

lees meer

Op het Grachtenfestival kon deze zomer weer genoten worden van live muziek

16-08-2020 16:18

lees meer

Shin Sihan wint GrachtenfestivalPrijs 2020

15-08-2020 11:31

lees meer

We gaan bijna van start – en meer goed nieuws!

04-08-2020 15:41

lees meer